Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Mrazivá spoveď policajta, ktorý zabil atentátnika v Tunisku: Modlil sa, vpálil som do neho dve guľky!

Rizkí beží po pláži smerom do mesta Zobraziť galériu (3)
Rizkí beží po pláži smerom do mesta (Zdroj: YouTube)

TUNIS - Tuniský atentátnik v priebehu necelej polhodiny pripravil o život takmer štyridsať ľudí. Podľa najnovších informácií mohlo byť obetí menej, keby bezpečnostné zložky reagovali rýchlejšie. Zneškodniť sa ho podarilo až policajtovi, ktorý prehovoril o tom, ako všetko prebehlo.

25 minút pekla prežívali turisti v dovolenkovom rezorte El Kantaoui. Sajfaddín Rizkí 39 z nich zabil samopalom, ktorý mal ukrytý v slnečníku. Po tom, ako dokonal svoj otrasný čin, ho nakrútili ľudia z hotelového balkóna, ako utekal po pláži. Bol oblečený v čiernom a v rukách stále držal kalašnikova a granáty. Potom začal šprintovať cez uličky v meste.

Až tam sa ho podarilo zastaviť udatnému tuniskému policajtovi, ktorý si neželal zverejniť svoju identitu. Rizkí zastavil pri dome, ktorý patrí Mayelovi Moncefovi (56). V tom momente už na neho spustil paľbu ostreľovači z okolitých striech. Sajfaddín si kľakol na kolená a začal sa modliť, v dôsledku čoho mu granát vypadol z ruky a skotúľal sa do jarku.

Moncef schytil niekoľko škridiel a hodil ich do hlavy útočníka. Ten sa zapotácal, no ešte pár metrov prešiel po vlastných. Potom už prišla chvíľa spomínaného policajta, ktorý teroristu navždy zneškodnil. "Vypálil som do neho dve guľky. Odvtedy som nespal," povedal týždenníku Sunday People. Teraz je z neho hrdina, i keď anonymný.

Mrazivá spoveď policajta, ktorý
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: PolicajtTerorizmusTeroristický útokTuniskoSajfaddín Rizkí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu