Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Brutálne VIDEO nehody: Ruská prominentka nechala zomierať ženy na chodníku, do väzenia nepôjde!

Šavenkovová zrazila ženy a nepomohla im.
Šavenkovová zrazila ženy a nepomohla im. (Zdroj: YouTube)

MOSKVA - Prípad dcéry vysoko postavenej ruskej hodnostárky Anny Šavenkovovej, ktorá svojím autom v centre Irkutska zrazila dve ženy na chodníku a mala si za to odpykať tri roky väzenia, po rokoch skončil podľa predpovede skeptikov: odsúdená nestrávila za mrežami ani deň a trest jej zmazala tohtoročná amnestia. Okrem toho sudcu, ktorý mal prípad na starosti, povýšili. "Výnos o povýšení sudcu okresného súdu Vladimira Ždanova podpísal prezident Vladimír Putin v apríli," uviedol server newsru.com.

Prípad šokujúci celé Rusko sa odohral v decembri 2009, keď Šavenkovová svojím autom s pravostranným riadením prudko vošla na chodník a zrazila dve sestry. Verejnosťou otriasli hlavne zábery z pouličnej kamery, ktoré ukázali, že vodička sa o zranené vôbec nestarala, ale telefonovala matke, šéfke oblastnej volebnej komisie.

Až neskôr boli obe ťažko ranené ženy vo veku 34 a 27 rokov prevezené do nemocnice, kde jedna zomrela. Druhá obeť nehody si ponesie následky po zvyšok života.

Šavenkovová bola spočiatku vyšetrovaná len ako svedkyňa. Okolo prípadu však vypukol rozruch, ktorý políciu primäl sľúbiť, že vodička sa postaví pred súd. Škandál podľa médií ilustroval pocit beztrestnosti ruských prominentov a ich príbuzných na cestách.

Súd v auguste 2010 síce Šavenkovovú odsúdil na tri roky väzenia, avšak s odkladom do marca 2024, kedy jej dieťa dosiahne vek 14 rokov. Trest však nakoniec úplne zmazala amnestia vyhlásená tento rok v máji na 70. výročie vojnového víťazstva.

Matka Šavenkovovej kvôli škandálu síce prišla o kreslo šéfky oblastnej volebnej komisie, ale v roku 2012 sa v novej oblastnej komisii stala jej tajomníčkou.

POZOR! Video nie je vhodné pre maloletých divákov a ľudí s citlivou povahou

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu