Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Poburujúce rozhodnutie súdu pri znásilnení chlapčeka (6): Bol na to zvyknutý a navyše gay!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: 4photos.net)

BUENOS AIRES – Argentínsky odvolací súd vyvolal búrlivú verejnú polemiku rozhodnutím znížiť trest mužovi, ktorý sexuálne zneužil šesťročného chlapca. Dôvodom na zníženie trestu na polovicu bol podľa sudcov fakt, že dieťa bolo "preukázateľne homosexuálne" a na podobné zneužívanie zvyknuté.

Uviedla to dnes stanica BBC. Verdikt tvrdo kritizovali obhajcovia ľudských práv. Funkcionár jedného z mládežníckych futbalových klubov v metropole Buenos Aires Mario Tolosa bol súdom prvej inštancie potrestaný šesťročným väzením za sexuálne zneužívanie svojho zverenca. Chlapec si po príchode z tréningu sťažoval babičke na nedobrovoľný fyzický kontakt s mužom, ktorý neskôr potvrdila aj lekárska správa. Odvolací súd sexuálny kontakt nijako nespochybnil, trest však znížil na polovicu. Trest vo vyššej sadzbe podľa sudcu Horácia Piomba nemožno udeliť, pretože je chlapec "preukázateľne homosexuálnej orientácie" a už bol v minulosti zneužívaný otcom, preto "nie je čin tak potupný".

Rozsudok okamžite vyvolal pobúrenie v časti argentínskej verejnosti, ktorá považuje zdôvodnenie za absurdné. Zatiaľ čo niektorí experti upozorňujú, že samotné určovanie sexuálnej orientácie šesťročného dieťaťa je nezmyselné, ďalší ľudia kritizujú jej spájanie s výškou trestu. "Stáva sa bežnou praxou miešať sexuálnu orientáciu človeka s trestným činom sexuálneho zneužívania, čo sú dve veci, ktoré nemajú nič spoločné," vyhlásil predseda argentínskej organizácie obhajujúcej práva sexuálnych menšín Esteban Paulón. Organizácia plánuje podať na sudcu stojaceho za verdiktom sťažnosť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu