Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Rodičia sú pobúrení: Učiteľ má na študentov pikantnú požiadavku pri zakončení ročníka!

  Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

SAN DIEGO - Netradičnú požiadavku na svojich študentov má učiteľ kalifornskej univerzity Ricardo Dominguez, ktorý prednáša vizuálne umenie. Chce, aby jeho poslucháči zložili záverečné skúšky nahí pred celou skupinou. Matka jednej zo študentiek sa proti nezvyčajným metódam skúšania striktne ohradila.

Pobúrená mama tvrdí, že profesor je perverzný, že ide o zvrhlosť a z myšlienky na to, čo by jej dcéra mala pred ostatnými vykonávať, je jej zle, píše ABC News. Dominguez totiž zadal úlohu, aby v rámci skúšky študenti predviedli v miestnosti, ktorá je osvetlená sviečkami, sexuálne ladené gesto, ktoré vystihne ich erotické ja. Samozrejme, požadovaná je nahota.

Učiteľ sa ohradil, že svoju požiadavku ku skúške nemenil už 11 rokov a doteraz sa nikto nesťažoval. Tvrdí, že nahota patrí k umenie, idú ruka v ruke. Ak sa niekomu zdá skúška nepríjemná, nemal by so štúdiom umenia vôbec začínať.

Vedenie univerzity sa k incidentu nevyjadrilo. Niektorí kolegovia Domingueza zastávajú, hovoria, že študenti od začiatku vedeli, do čoho idú a čo ich čaká. Podľa jedného je veľa spôsobov, ako predviesť nahotu. Ako to ukazujú dejiny umenia, existuje nahota a niečo, čo sa za nahotu len pokladá. Objekt môže byť nahý, pritom ale zakrytý, tvrdí profesorov kolega.

Dominguez aj napriek medializácii nemieni od požiadaviek na skúšku ustúpiť. Od dvadsiatky študentov ich bude naďalej požadovať. Za profesorom stoja aj bývalí študenti. Jedna absolventka povedala, že táto skúška bola pre ňu veľkou výzvou a vďaka nej dokázala posunúť hranice svojho umenia.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu