Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Člen thajskej kráľovskej rodiny šokuje: Holokaust je propaganda, Hitler bol génius!

Rungguna Kitiyakara a jeho zverejnený status na sociálnej sieti Zobraziť galériu (3)
Rungguna Kitiyakara a jeho zverejnený status na sociálnej sieti (Zdroj: Foto: Facebook, )

BANGKOK - Obrovský škandál vyvolalo v Thajsku šokujúce tvrdenie člena kráľovskej rodiny. Hitler bol génius a vlastenec a holokaust je len židovská propaganda. Nehorázne slová zverejnil Rungguna Kitiyakara (46) vzdialený bratranec thajskej kráľovny Sirikit a potomok kráľa Rama V, ktorý vládol v 19. storočí.

Izraelská ambasáda v Thajsku vyjadrila svoje sklamanie nad výrokmi člena kráľovskej rodiny o  popieraní holokaustu. Osobne proti tomu protestoval veľvyslanec v Bagkoku Simon Roded. Rungguna na sociálnej sieti chválil nacistického vodcu Adolfa Hitlera.

Ako informuje bangkokpost.com, kráľovský potomok zverejnil svoje uznanlivé vyznanie pri príležitosti Hitlerových narodenín, ktoré by mal 20. apríla. Priznal, že Hitler urobil síce nejaké chyby, ale v zápätí ho obraňuje slovami, že bol génius a patriot, preto jeho život stojí za štúdium. Počas vlády nacistov za Tretej ríše bolo vyvraždených približne šesť miliónov Židov.

Člen thajskej kráľovskej rodiny
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Facebook, )

Z Runggunaovho pohľadu bol Hitler štátnik, ktorého zničili židovskí bankári a sionisti. K holokaustu v skutočnosti nedošlo, bola to len propaganda k odvráteniu sympatií s cieľom vyhnať z domoviny Palestínčanov a zabiť ich, aby Židia mali svoj vlastný štát, napísal.

Rungguna (46) je synom Kiartiguna Kitiyakara a thajskej bývalej Miss Universe Apassaray Hongsakulovej. Stal sa mníchom, je farmárom a aktivistom za reformu energie. Kráľovská rodina je podľa miestnych zákonov nedotknuteľná, i keď Rungguna nie je členom súčasnej vládnucej skupiny. Kráľovská rodina mlčí, k prípadu sa nevyjadrila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu