Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Anna (†18) si chcela spraviť "ultimátnu selfie": Zodvihla nohu a spálilo ju 27-tisíc voltov!

Annu zabil elektrický prúd. Zobraziť galériu (4)
Annu zabil elektrický prúd. (Zdroj: profimedia.sk)

IASI - Anna Ursu a jej priateľka sa vydali na želežničnú stanicu v meste Iasi, na severovýchode Rumunska, aby si urobili "ultimátnu" selfie, ktorú zverejnia na Facebooku. Ich bláznivý úmysel sa však zmenil na tragédiu.

Anna si ľahla na strechu jedného z vagónov a vystrčila nohu do vzduchu. Vtedy ju zasiahlo elektrické pole obklopujúce nadzemné vedenie a cez ňu prebehlo 27-tisíc voltov. Tínedžerka začala horieť a aj napriek snahe okoloidúcich zachrániť jej život napokon zomrela v nemocnici s popáleninami na 50 percentách tela.

Prečítajte si aj: Brit (23) si našiel priateľku cez internet, 13-tisíc km ďaleko: Po prílete do Južnej Afriky sa zabila pred jeho očami!

Elektrický prúd, ktorý Annu zasiahol bol taký silný, že jej 17-ročnú kamarátku odhodilo zo strechy vlaku. Svedkovia, ktorí videli, čo sa stalo, pribehli Anne na pomoc a snažili sa uhasiť jej odev pred tým, ako privolali záchrannú službu. Obe tínedžerky prepravili lekári do nemocnice.

Anna Ursu doplatila na záľubu v selfie.
Zobraziť galériu (4)
Anna Ursu doplatila na záľubu v selfie.  (Zdroj: profimedia.sk)

Anna svoj boj o život však prehrala, 17-ročná dievčina sa v súčasnosti zotavuje v nemocnici. Vyšetrovateľom povedala, že si len chceli spraviť "ultimátnu selfie", a nemysleli na nebezpečenstvo.

Jeden zo svedkov tragédie uviedol, že sa prechádzal práve okolo, keď si všimol dievčatá na streche vozňa. Vedomý si nebezpečenstva živého drôtu, ktoré im hrozí, sa snažil tínedžerkám dohovoriť, aby sklonili hlavy a dali dole nohy.

Dievčatá dostali naozaj bláznivý nápad.
Zobraziť galériu (4)
Dievčatá dostali naozaj bláznivý nápad.  (Zdroj: profimedia.sk)

FOTO Anna (†18) si
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Zjavne ho však neposlúchli, pretože o niekoľko sekúnd počul hlasný tresk a keď sa otočil, uvidel Annu v plameňoch. Hovorca nemocnice uviedol, že aj keď sa Anna priamo nedotkla drôtu, prišla do kontaktu s elektrickým poľom, ktoré bolo rovnako smrtiace.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu