Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Kramného advokát napísal vysvetľujúci list k fotkám Moniky a Klárky: Tu je jeho znenie!

Petr Kramný
Petr Kramný (Zdroj: Foto: tv nova)

PRAHA - Koncom minulého mesiaca otriasla českými médiami šokujúca správa. Do redakcie televízie Nova sa dostali fotografie mŕtvych tiel Moniky a Klárky Kramných. Obrázky poslal advokát. Tvrdí, že sú z oficiálnej pitvy v Egypte a sú súčasťou spisu. Do televízie najnovšie zaslal aj vysvetľujúci list.

V médiách sa objavilo 40 fotografií. Sú na nich nahé mŕtve telá nevinných žien, ktoré ležia na pitevnom stole. Podľa egyptského právnika Cyrilesa Ezzata Bashira, ktorý zastupuje Kramného, obrázky sú oficiálnym materiálom a sú súčasťou egyptského spisu. "Fotografie sú oficiálnymi fotografiami, ktoré patria výhradne forenznému lekárstvu," napísal do redakcie Bashir, ktorý je členom českej advokátskej komory.

Vysvetľujúci list od egyptského advokáta televízii Nova

"Vážený pán,

som rád, že môžem reagovať na Vaše otázky, ale dovoľte mi vyjadriť hneď na začiatku svoj hlboký zármutok z toho, že tieto fotky/obrázky boli zverejnené v médiách a chcel by som tiež vyjadriť svoju hlbokú ľútosť rodine Moniky a Kláry.

Fotografie, ktoré som videl na vašich obrazovkách, sú oficiálnymi fotografiami, ktoré patria výhradne forenznému/súdnemu lekárstvu a sú uložené ako exponát na CD pod č. 4 s celkovým počtom 40 fotografií.

V tomto kontexte, a so zreteľom na bolesť a zármutok okolo celého prípadu, ma napadá niekoľko otázok, na ktoré sa musím opýtať:

- Skrýva Polícia ČR exponát s piatimi kompaktnými diskami a ďalšie technické dôkazy?

- Neboli doteraz obhajca a právnik obetí oboznámení s dôkazmi?

- Prečo so mnou zámerne Veľvyslanectvo Českej republiky v Egypte nechce spolupracovať, aj cez opakované pokusy?

- Ak bola skutočne potvrdená neznalosť polície Českej republiky o obsahu dôkazného materiálu, som osobne pripravený a ochotný priletieť do Českej republiky, aby som odovzdal štátnemu zástupcovi všetko, čo môže objasniť fakty a vyšetrovací proces, aby dosiahol rovnakú úroveň znalosti prípadu, ako tomu je na strane egyptského vyšetrovania.

Rád by som vyjadril svoju vďaku TV Nova, ďalej svoj rešpekt, úctu a lásku Českému štátu, rovnako tak ako tomu je s láskou a úctou k mojej vlastnej krajine Egypt.

Poznámka: Stále som právnym zástupcom pána Petra Kramného.

S pozdravom
Cyriles Ezzat Bashir
Právnik"

Advokátka o nefungujúcej spolupráci s Egyptom

Kramného advokátka Jana Rejžková bola z obsahu listu zaskočená, pripúšťa, že fotografie môžu skutočne pochádzať z pitvy a že by mohli byť obsahom egyptského spisu. Pre televíziu opísala, ako nefunguje spolupráca e egyptskou stranou. Po siahodlhých urgenciách Egypťania predsalen niečo poslali.

"Potom išli ďalšie žiadosti o poskytnutie spisu a z Egypta chodili v akýchsi etapách, vždy prišli nejaké časti, ale fotografie neboli súčasťou. A naša polícia, ani prokurátor nemá možnosť tam poslať nejakú, povedzme, protestnú nótu v zmysle - chýba nám to a to. To v tých medzinárodných vzťahoch nejde. Takže my musíme byť vlastne radi, že nám niečo poslali," povedala Rejžková a dodala, že v súvislosti s pitvou neprišla do Česka jediná fotka. O CD-čku, na ktorom majú byť podľa Bashira dôkazy, Rejžková nič nevie. Česi teda netušia, čo je na diskoch uložené. 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu