Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Poriadny škandál v USA: Úradníci prehýrili milión dolárov v kasínach a za erotiku!

Pentagón
Pentagón (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Zamestnanci amerického ministerstva obrany prostredníctvom služobných kreditných kariet minuli počas jedného roka viac ako milión dolárov za zábavu v kasínach a erotických kluboch. O audite v Pentagone na svojich internetových stránkach informovala televízna stanica ABC News.

Držitelia kreditných kariet od začiatku júla 2013 do konca júna minulého roka minuli asi 950 300 dolárov v kasínach a približne 96 600 dolárov v pánskych kluboch. Koľko ľudí tieto sumy prehýrilo, nie je podľa ABC News z výsledkov jasné, ale s hriešnikmi už ich nadriadení začali disciplinárne konanie.

"Správanie týchto ľudí nemá nič spoločné s našimi hodnotami," uistil nemenovaný vysoko postavený predstaviteľ Pentagónu. Dodal, že sumy, ktoré pracovníci Pentagonu zaplatili za hazard a erotiku, sú v porovnaní s celkovou sumou uhradenou prostredníctvom kariet zanedbateľné.

Americkí daňovníci sa nad tým, že zo svojich vreciek zaplatili zábavu ministerským úradníkom, pohoršovať nemusia. Držitelia kreditných kariet, z ktorých majú kryť svoje cestovné náklady, musia zo svojho uhradiť všetky zakázané alebo súkromné výdavky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu