Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Britskú princeznú navštívili najbližší: Stávky na jej meno v plnom prúde, v hre sú tieto!

Šťastní rodičia a ich novonarodená dcérka Zobraziť galériu (6)
Šťastní rodičia a ich novonarodená dcérka (Zdroj: Foto: SITA)

LONDÝN - Novorodená britská princezná síce strávila už svoju prvú noc doma v Kensingtonskom paláci, avšak to, ako sa bude volať, je ešte stále predmetom dohadov a stávok, píše agentúra AP.

Je možné, že rodičia - princ William a vojvodkyňa z Cambridgea - dajú dcérke meno už dnes, ale presný termín oznámenia nie je pevne stanovený.

Bábätko už v priebehu dnešnej nedele navštívili poprední členovia kráľovskej rodiny vrátane starých rodičov. Na vnučku sa dnes boli pozrieť dedko princ Charles s manželkou Camillou a aj starí rodičia zo strany Kate, Michael a Carole Middleton. Následník britského trónu Charles dnes v sprievode manželky, vojvodkyne Camilly, strávil podľa médií v spoločnosti svojho druhého vnúčaťa celú hodinu. Pozrieť sa na nový prírastok do rodiny prišli aj Pippa, sestra Kate.

Brat princa Williama, Harry, ktorý je jej strýkom, je v Austrálii a nemohol ju preto dnes navštíviť. Poslal však do paláca správu: "Je absolútne krásna. Nemôžem sa dočkať, kedy sa s ňou stretnem," citovala ho agentúra Reuters.

prišiel princ Charles s manželkou Camillou
Zobraziť galériu (6)
prišiel princ Charles s manželkou Camillou  (Zdroj: Foto: SITA)

Michael Middleton, otec Kate, prichádza s rodinou do Kensingtonského paláca
Zobraziť galériu (6)
Michael Middleton, otec Kate, prichádza s rodinou do Kensingtonského paláca  (Zdroj: Foto: SITA)

Očakáva sa, že rodina novorodenca strávi niekoľko nadchádzajúcich dní vo svojom londýnskom domove a potom odcestuje do svojho vidieckeho domova, do Sadringhamského paláca, ktorý je podľa tradície Windsorskej dynastie súkromným majetkom kráľovnej Alžbety II.

Na meno dieťatka sa stávkuje vo veľkom

Britské legálne stávkové kancelárie uvádzajú, že najfavorizovanejšími menami pre dievčatko sa stali Charlotte a Alice. No a mnohí očakávajú aj meno Diana - ako poctu pre Williamovu zosnulú matku, princeznú z Walesu. Podľa bookmakerov sú favorizovaným menami aj Olivia, Elizabeth a Victoria, uviedol dnes web stanica BBC. Predtým sa medzi špekuláciami a bookmakerov navyše citovala aj mená Eleanor a Alexandra.

Britskú princeznú navštívili najbližší:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: SITA)

V súvislosti s príchodom druhorodeného potomka Kate a Williama sa roztrhlo vrece so stávkami. Britskí bookmakeri podľa médií už rozdelili 500 000 libier medzi tých, ktorí tipovali, že sa narodí dievčatko. Celkový zisk stávkarov by pritom mohol dosiahnuť až milión libier, ak vyhrá niektoré z najviac tipovaných mien.


Prečítajte si aj

FOTO malej princezny Británie: Štastní rodičia predstavili svoju dcérku a odišli domov!


Narodenie dcéry Williama a Kate vyvolalo u mnohých Britov nadšenie, zaplnilo prvé stránky väčšiny dnešných novín a niektoré londýnske pamätihodnosti ako Tower Bridge sa pomocou nového osvetlenia sfarbili do ružovej farby. V pondelok o 15:00 SELČ (14:00 miestneho času) bude v Londýne na počesť novonarodené princeznej vypálená viac ako stovka delových sálv, 41 z Hyde Parku a 62 z hradu Tower.

Britskú princeznú navštívili najbližší:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: SITA)

Princezná je v nástupníckej línii na britský trón štvrtou v poradí - za svojím starým otcom princom Charlesom, svojím otcom Williamom a svojím bratom princom Georgeom.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu