Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Putinovi noční vlci hlásia, že už sú v Európe: Mierime do Bratislavy a nič nás nezastaví!

Noční vlci a ich líder Alexander Zaldostanov Zobraziť galériu (8)
Noční vlci a ich líder Alexander Zaldostanov (Zdroj: SITA)

BUDAPEŠŤ - Časti motocyklovej kolóny ruských Nočných vlkov sa podľa ruského bulvárneho servera LifeNews podarilo preniknúť do Európskej únie cez Maďarsko. Sformovať kolónu vraj chcú v Bratislave a potom zamieriť na predtým plánovanú trasu až do Berlína, kam plánujú doraziť 9. mája.

"Naši bikeri oficiálne vošli do Európskej únie bez toho, aby porušili zákon," povedal ruskému serveru motorkár Alexej Galickij, ktorý je údajne v Budapešti. "Zhromaždiskom je Bratislava, odkiaľ budeme v ceste pokračovať po plánovanej trase," vyhlásil. Akcie vraj prebehne "bez ohľadu na čokoľvek".

Ako sa motorkári do Maďarska dostali a koľko ich je, Galickij neuviedol. Medzi Maďarskom a Bieloruskom, kam boli Noční vlci začiatkom týždňa od poľskej hranice vykázaní, leží Ukrajina, ktorej západná časť nie je Rusku kvôli konfliktu na východe krajiny priateľsky naklonená.

Na twitterovom účte Nočných vlkov sa v noci na dnes objavila informácia, že v Bratislave sa Noční vlci chcú stretnúť s balkánskymi kolegami. "Nehľadiac na to, že všetkým hraničným priechodom rozoslali pokyn nepúšťať Nočných vlkov, naši hranice prekročili! Oznámil to Chirurg. Teraz sa chlapci vydali po naplánovanej trase. Cieľom je Bratislava, kde by sa mali stretnúť s bikermi z Balkánskeho polostrova," stojí na Twitteri. Chirurg je prezývka vodcu Nočných vlkov Alexandra Zaldostanova.

Z Moskvy ruskí motorkári vyrazili minulú sobotu, ale po bezproblémovom prejazde Bieloruskom im na bielorusko-poľskej hranici poľské úrady nepovolili vjazd do krajiny. Neuspela ani skupina, ktorá chcela vojsť do Litvy, ktorá s Bieloruskom susedí na severozápade. Trasa Nočných vlkov z Bratislavy do Berlína má viesť cez Viedeň, Mníchov a Prahu.

Putinovi noční vlci hlásia,
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Foto: topky.sk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu