Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Ruskou vojenskou základňou pri hraniciach s Ukrajinou otriasol výbuch!

Explózia munície v Rostove Zobraziť galériu (2)
Explózia munície v Rostove (Zdroj: YouTube)

MOSKVA – Explózia munície spôsobila dnes požiar na cvičisku ruskej armády západne od Rostova na Done neďaleko od hraníc s Ukrajinou. Podľa správ ruských médií boli zničené desiatky ťažkých armádnych vozidiel a štyri okolité obce boli evakuované. Pri výbuchu boli zranení traja vojaci, mŕtvych si výbuch údajne nevyžiadal.

Explóziu munície spôsobil požiar vnútri samohybného dela vyvolaný skratom. Delo sa spolu s ďalšou vojenskou technikou zúčastnilo manévrov na Kuźmińskom vojenskom cvičisku pri Rostove. Podľa agentúry RIA Novosti bolo ohňom zničených asi tridsať bojových vozidiel.
 
Armáda zriadila v okolí cvičiska stanové mestečko pre stovky evakuovaných, incident prišiel na miesto vyšetrovať hlavný prokurátor ruskej armády. Správy o incidente sú v ruských médiách kusé, pretože miesto výbuchu sa nachádza len asi 40 kilometrov východne od samozvanej Doneckej ľudovej republiky, ktorú podľa Kyjeva Rusko tajne zásobuje zbraňami a muníciou.
 
Podľa agentúry Interfax k explózii došlo "v okamihu, keď bojová technika vychádzala z miesta stálej dislokácie na plánované cvičenie". Požiar bol údajne lokalizovaný, z postihnutej oblasti však stále zaznievajú výbuchy.

Ruskou vojenskou základňou pri
Zobraziť galériu (2)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu