Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Mladík (21) si zarábal ako falošný revízor: Získal peknú sumičku a služby zadarmo!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - Dvadsaťjedenročný muž, ktorý sa podľa pražskej polície niekoľko mesiacov vydával za revízora a podvodom od ľudí získaval peniaze, spôsobil škodu za viac ako 70.000 korún (viac ako 2 500 eur). Policajti na svojom webe uviedli, že obvinenému hrozí až päť rokov väzenia.

Kriminalisti zatiaľ evidujú 127 prípadov, keď mladík údajne sľuboval cestujúcim "výhodné cestovné" tak, že im za sumu väčšinou 500 korún dobije na jeden rok kartu Opencard. Za revízora sa vydával dokonca aj v marci cestou do budovy kriminálnej polície, kde si chvíľu potom prevzal od kriminalistov obvinenia. Preto je teraz muž stíhaný vo väzbe, aby nemohol pokračovať v trestnej činnosti.

"Vzhľadom k výške škody bolo jeho konanie prekvalifikované na trestný čin podvodu s väčšou škodou, za čo hrozí trest odňatia slobody až na päť rokov," dodal hovorca pražskej polície Jan Daněk. Polícia informácie o mužovi, ktorý sa vydáva za revízora pražskej MHD, zverejnila v marci. Vtedy mala údaje o minimálne 40 prípadoch, potom sa prihlásili desiatky ďalších poškodených.

Podľa polície si muž vytipoval cestujúci, ktorým ponúkal dobitie Opencard. Pre väčšiu dôveryhodnosť nosil bundu alebo mikinu pražského Dopravného podniku. Potom, čo mu poškodený poskytol svoju kartu, predstieral pomocou čítačky týchto kariet alebo pripojením k internetu skrz mobilný telefón dobíjanie tejto karty. Za túto službu od ľudí požadoval väčšinou 500 korún, kartu podľa policajtov nikdy nedobili. Kriminalisti uviedli, že týchto podvodov sa dopúšťal na ulici, v nákupných centrách, obchodoch, stánkoch a raz dokonca aj v nočnom klube. Napríklad od predavačov dostal za dobitie električenku okrem hotovosti napríklad aj zmrzlinu alebo fľašu vína, o ktoré ich požiadal.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu