Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Horor v oceáne: Zdesení kamaráti videli, ako žralok vytrhol mladíkovi (26) kus nohy!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Instagram)

ADELAIDE - Zdesení diváci s hrôzou v očiach sledovali, ako žralok odhryzol mladíkovi nohu. Stalo sa tak dnes na juhu Austrálie. Keď predátor zaútočil, nachádzala sa vo vode skupinka asi 12-tich surfistov.

Incident sa stal približne 40 kilometrov južne od Port Lincoln v štáte Južná Austrália. Chris Blowes (26) utrpel podľa vyhlásenia polície po útoku žraloka "vážne zranenia nôh". Muža previezli v kritickom zdravotnom stave vrtuľníkom z nemocnice v Port Lincoln do hlavnej nemocnice v tamojšej metropole Adelaide.

Miestny denník The Advertiser citoval svedkov útoku, podľa ktorých zhruba šesťmetrový žralok belasý odhryzol surfistovi nohu, na členku ktorej mal priviazaný spojovací popruh so surfovaciou doskou.

"Žralok prišiel k nemu a odhryzol mu nohu. Chlapci mu pomohli odniesť ho na útes," povedal jeho kamarát Glenn Luggi (25), ktorý v tej chvíli práve vyšiel na breh. Podľa neho boli surferi iba 4 metre od skál.

"Sledoval som, ako žralok odchádza späť do oceánu s doskou stále pripevnenou k nohe," dodal Luggi pre The Advertiser.

Žraloky sa pri austrálskom pobreží vyskytujú bežne, pričom na ľudí útočia iba vzácne. Austrália eviduje v posledných desaťročiach bilanciu menej než dvoch smrteľných útokov žraloka belasého na človeka ročne.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu