Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

VIDEO Severokórejský diktátor je "boh": Vypasený v lakovkách vyšľapal najvyššiu horu krajiny!

Kim Čong-Un Zobraziť galériu (3)
Kim Čong-Un (Zdroj: Profimedia, KCNA)

PCHJONGJANG - Severokórejský líder Kim Čong un zdolal najvyššiu horu v jeho krajine. Vodca ju zdolal doslova v polotopánkach a s veľkou nadváhou. Informovali o tom štátne médiá. Hora má vyše 2700 metrov a pre Kórejčanov má posvätný význam.

Počas víkendu diktátor zase zaujal. Svet obleteli fotky, kde pózuje na vrchole posvätnej hory Pektusan s vetrom vo vlasoch. V ľahkom oblečení ju mal vyšľapať po svojich. Informovali o tom štátne médiá. Navyše, na vysokom kopci sa mal narodiť jeho otec Kim Čong Il. Avšak historici to popierajú, podľa nich sa mal narodiť v Rusku.

Kim Čong-un zdolal najvyšší vrch svojej krajiny spoločne so skupinou príslušníkov severokórejskej ľudovej armády a popredných vojenských a politických činiteľov. Výstup sa podľa oficiálnych informácií uskutočnil v sobotu dopoludnia.

VIDEO Severokórejský diktátor je
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia, KCNA)

"Výstup na horu Pektusan dodáva vzácnu potravu pre dušu, ktorá je silnejšia než akýkoľvek druh atómovej zbrane," komentoval 32-ročný Kim svoj údajný turistický výkon, venovaný pamiatke jeho zosnulého otca Kim Čong-ila.

Na jednom zo zverejnených záberov vidno usmievajúceho sa korpulentného Kima stojaceho tesne pod zasneženým vrcholom hory. Na inom vodca, oblečený v čiernych nohaviciach, kabáte a lakovkách, máva desiatkam jasajúcich vojakov, ktorí Pektusan zdolali spolu s ním. Horu Pektusan považujú za posvätnú obyvatelia oboch častí rozdeleného Kórejského polostrova.

Podľa severokórejskej propagandy na hore svojho času pôsobil zakladateľ komunistickej KĽDR Kim Ir-sen, ktorý tam mal organizovať odboj voči okupačným japonským silám. Podľa oficiálnej mytológie sa tam narodil aj v poradí druhý vodca KĽDR a otec súčasného lídra Kim Čong-il. Sovietske pramene však hovoria o tom, že sa v skutočnosti zrejme narodil na ruskom Ďalekom východe.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu