Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kim Čong- un údajne zdolal najvyšší vrch Severnej Kórey: Dokonale upravený a v lakovkách!

Kim Čong-Un
Kim Čong-Un (Zdroj: SITA)

SOUL - Severokórejský vodca Kim Čong-un údajne vystúpil na najvyšší vrch KĽDR, 2744-metrovú horu Pektusan. Oznámili to dnes oficiálne severokórejské médiá, ktoré zverejnili aj fotografie s Kimom stojacim na vrchole hory.

Kim Čong-un zdolal najvyšší vrch svojej krajiny spoločne so skupinou príslušníkov severokórejskej ľudovej armády a popredných vojenských a politických činiteľov. Výstup sa podľa oficiálnych informácií uskutočnil v sobotu dopoludnia. "Výstup na horu Pektusan dodáva vzácnu potravu pre dušu, ktorá je silnejšia než akýkoľvek druh atómovej zbrane," komentoval 32-ročný Kim svoj údajný turistický výkon, venovaný pamiatke jeho zosnulého otca Kim Čong-ila. 

Na jednom zo zverejnených záberov vidno usmievajúceho sa korpulentného Kima stojaceho tesne pod zasneženým vrcholom hory. Na inom vodca, oblečený v čiernych nohaviciach, kabáte a lakovkách, máva desiatkam jasajúcich vojakov, ktorí Pektusan zdolali spolu s ním. Horu Pektusan považujú za posvätnú obyvatelia oboch častí rozdeleného Kórejského polostrova. Podľa severokórejskej propagandy na hore svojho času pôsobil zakladateľ komunistickej KĽDR Kim Ir-sen, ktorý tam mal organizovať odboj voči okupačným japonským silám. Podľa oficiálnej mytológie sa tam narodil aj v poradí druhý vodca KĽDR a otec súčasného lídra Kim Čong-il. Sovietske pramene však hovoria o tom, že sa v skutočnosti zrejme narodil na ruskom Ďalekom východe.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu