Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Celý svet vo vytržení: Pôrod Kate sa blíži, okolo nemocnice vládne absolútna hystéria!

Tehotná Kate Middleton zrejme čoskoro porodí Zobraziť galériu (5)
Tehotná Kate Middleton zrejme čoskoro porodí (Zdroj: Profimedia)

LONDÝN - Zástupcovia svetových médií už nedočkavo čakajú na narodenie druhého potomka britského princa Williama a jeho ženy Kate pred londýnskou nemocnicou, v ktorej má dieťa ešte tento mesiac prísť na svet. Kráľovské dieťatko sa má narodiť v nemocnici sv. Márie vo štvrti Paddington v centrálnej časti Londýna. Tam Kate porodila v júli 2013 aj princa Georgea.

Včera bola naproti vjazdu do nemocnice zriadená novinárska zóna, v ktorej sa už usídlili televízne štáby a fotoreportéri. Schádzajú sa tam aj priaznivci kráľovskej rodiny, aby sa vyfotografovali pred vchodom do nemocnice. Všetci horlivo čakajú na novinky, médiá prinášajú rôzne detaily o nemocnici či samotnom tehotenstve.

Druhý potomok Kate a Williama sa zaradí do skutočne prestížnej rodiny.
Zobraziť galériu (5)
Druhý potomok Kate a Williama sa zaradí do skutočne prestížnej rodiny.  (Zdroj: SITA, Jason Bell)

Napríklad, pobyt v súkromnom nemocničnom krídle Lindo Wing nie je lacnou záležitosťou. Pacienti tam platí 5000 libier, teda takmer 7000 eur, za prvých 24 hodín pobytu a 1000 libier (1391 eur) za každú ďalšiu noc. Tiež sa nevie, kedy by mala Kate rodiť.

Prvá fotka malého Georgea obletela svet.
Zobraziť galériu (5)
Prvá fotka malého Georgea obletela svet.  (Zdroj: SITA)

Predpokladaný dátum pôrodu nebol zverejnený, ale parkovisko nemocničného areálu bolo až do 30. apríla uzavreté kvôli nešpecifikovanej "mimoriadnej udalosti", čo naznačuje, že kráľovský pôrod sa blíži.
Šťastný pár ešte na začiatku vzťahu.
Zobraziť galériu (5)
Šťastný pár ešte na začiatku vzťahu.  (Zdroj: Profimedia)
 
Kensingtonský palác, kde Williamova rodina v Londýne žije, vlani v októbri oznámil, že pôrod sa očakáva tento rok v apríli. Minulý mesiac jedna pracovníčka dobrovoľnej organizácie, ktorú v Londýne Kate navštívila, uviedla, že vojvodkyňa z Cambridge očakáva pôrod v druhej polovici apríla. Pred rokom ešte William s Kate a malým Georegom na návšteve Austrálie netušili, čo ich o rok čaká.

 

O pohlaví dieťaťa sa zatiaľ len špekuluje, budúci rodičia tvrdia, že ho nepoznajú. Podľa britských médií sa ale väčšina predpovedí prikláňa k tomu, že to bude dcéra, pomenovaná zrejme Alice. Narodenie kráľovského potomka a jeho pohlavie formálne oznámi dokument, ktorý bude vystavený na stojane za bránami Buckinghamského paláca, kde si ho budú môcť prečítať všetci okoloidúci. Zároveň správu prinesie oficiálny účet Kensingtonského paláca na Twitteri.

Kráľovskú svadbu sledovali milióny ľudí po celom svete.
Zobraziť galériu (5)
Kráľovskú svadbu sledovali milióny ľudí po celom svete.  (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu