Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vrah Elišky (†9) sa postavil pred súd: Otrasné detaily posledných minút malého anjelika!

Roman Kalužík a nebohá Eliška Zobraziť galériu (3)
Roman Kalužík a nebohá Eliška (Zdroj: Facebook)

ÚSTÍ NAD LABEM - Minulý rok v septembri otriasol Českom šokujúci prípad, ktorý nenechal chladnými ani Slovákov. Krajský súd v Ústí nad Labem začal dnes prejednávať prípad znásilnenia a vraždy deväťročnej Elišky z Klášterca nad Ohří. Prokurátor obžaloval z brutálneho činu strýka (25) obete. Priznal sa, pred súdom sa ospravedlnil, ale vypovedať odmietol. Z prípravného konania vyplýva, že muž trpí agresívnym sadizmom. Dievčatko sa pred siedmimi mesiacmi stratilo cestou zo školy. Druhý deň ho našli mŕtve.

"Chcel by som sa ospravedlniť, všetko ľutujem. Keby to šlo vrátiť, tak to vrátim. Neviem, čo sa so mnou stalo," povedal dnes muž na súde. Ďalej vypovedať odmietol. V prípravnom konaní sa k činu priznal. Z právnej kvalifikácie prípadu vyplýva, že mužovi hrozí až 20 rokov väzenia, prípadne výnimočný trest.

Detaily osudného dňa

Podľa obžaloby odišiel Roman vlani 9. septembra z Chomutova do Klášterca, kde dievčatko počkal pred školou už s úmyslom znásilniť ho a usmrtiť. Obžalovaný, ktorý podľa svojich slov trpel už pred vraždou samovražednými sklonmi a užíval pervitín, úmysel odmietol. Do mesta údajne prišiel preto, aby od svojej tety, ktorá je babičkou obete, dostal dlhované peniaze. Tá ale nebola doma, a preto šiel ku škole. Eliška s ním údajne išla dobrovoľne.

"Našla nejakú prašivku a chcela ísť na huby," povedal v prípravnom konaní. S dieťaťom odišiel za mesto. Dievčatko potom podľa jeho slov potrebovalo cikať. "Hovorila, že povie babke, že som na ňu pri cikaní pozeral. Dostal som strach," doplnil obžalovaný. Dievčatko potom podľa žalobcu škrtil a škrtil. Dieťa zomrelo v dôsledku udusenia.

Vrah Elišky (†9) sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Spermie v pošve dievčatka

K vražde sa priznal, no odmietol, aby s Eliškou súložil. Ako informuje Tv Nova, toto tvrdenie je v rozpore s tým, že v pošve dievčatka pitva odhalila nielen zranenia, ale aj Kalužíkovo semeno. Spermie vo vagíne vysvetlil raz tým, že sa tam mohli dostať z jeho prstov. V ďalšej výpovedi pred policajtmi zase odmietol, že by vyvrcholil. Dievčatko nakoniec uškrtil jej vlastnými nohavičkami a odišiel domov.

Na miesto činu sa neskôr vrátil. "Na miesto činu sa opäť vrátil v presne nezistenej dobe okolo 18tej, aby sa presvedčil, že dievča skutočne nežije. Keď si túto skutočnosť overil, tak odišiel na neďaleký posed, kde prespal," prečítal prokurátor z obžaloby. Obžalovaný sa podľa svojich slov prihlásil deň po vražde na polícii sám po tom, čo hovoril so svojou sestrou. Z výsluchu v prípravnom konaní vyplýva, že muž trpí útočným sadizmom a vzrušuje ho krv. Znalci by mali pred súdom vypovedať neskôr.

Vrah Elišky (†9) sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Po školáčke pátrali v okolí Klášterca desiatky policajtov, hasičov a dobrovoľníkov. V tej dobe už ale bolo dieťa mŕtve. Telo policajti našli neďaleko Ciboušova na druhý deň. Rodina obete sa pripojila k trestnému konaniu a žiada nemajetkovú ujmu. Babička žiada 450 tisíc českých korún (takmer 16,5 tisíc eur), matka 250 tisíc (viac ako 9 tisíc eur).

Eliškina mamička sa pojednávania nezúčastní

"Na súd nepôjdem. Psychicky by som to nezvládla. Vidieť ho alebo sa mu pozrieť do očí, by som nevydržala. Kvôli tomu ani nečítam noviny, nepozerám na televíziu," povedala Eliškina mamička Alena českej televízii a dodal: "Bojím sa, že by som na súde urobila scénu, že by som sa mu napríklad pokúsila ublížiť. Tak je to silné."  Podobný názor má aj babička dievčatka.

Hlavné pojednávanie je naplánované do štvrtka. Obžalovaný je od vlaňajšieho septembra vo väzbe. Opustil ju len na niekoľko týždňov, ktoré strávil na psychiatrickom oddelení väzenskej nemocnice v Brne. Muž bol už predtým trestaný za drobnú majetkovú kriminalitu.


Prečítajte si aj

Roman, ktorý znásilnil a zavraždil Elišku (†9): Opísal detaily svojho desivého skutku!

Z ďalších detailov Eliškinej (†9) vraždy tuhne krv v žilách: Roman (25) sa bojí basy, chce smrť!

Telíčko bolo nahé, Elišku (†9) zavraždil pedofil: Polícia chytila podozrivého!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu