Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Streľba na akademickej pôde: FOTO hrozivej tváre exštudenta, ktorý vraždil!

Streľba na vysokej škole v Goldsboro Zobraziť galériu (14)
Streľba na vysokej škole v Goldsboro (Zdroj: SITA)

GOLDSBORO – Muž vyzbrojený s puškou vtrhol dnes ráno do areálu vysokej školy v meste Goldsboro v americkom štáte Severná Karolína a zastrelil tam pracovníka kopírovacích služieb. Informovali o tom dnes agentúry AP a Reuters s odvolaním sa na predstaviteľov školy a polície.

Zamestnanci školy označili strelca Kennetha Stancila za bývalého študenta, ktorý sa mal osobne poznať so svojou obeťou Ronom Lanom. Toho útočník zastrelil tesne po jeho príchode do práce vo vzdelávacom centre, ležiacom v areáli vysokej školy.  "Toto nie je náhodná situácia," uviedol pre Reuters predstaviteľ polície, ktorý útočníka opísal ako belocha s tetovaním na tvári.

Streľba na vysokej škole
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: SITA)

Objekt Wayne Community College po krvavej streľbe uzavreli a študentov následne evakuovali.  Očitý svedok pre AP uviedol, že počul jediný výstrel a neskôr videl policajtov so zbraňami vtrhnúť do objektu vzdelávacieho centra. Polícia bezprostredne nepoznala príčinu Stancilovho konania. Ten sa po incidente dal na útek a museli po ňom pátrať policajné psy a vrtuľníky.

Po streľbe zatvorili aj súkromnú školu neďaleko univerzity, ktorú navštevuje približne 300 študentov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu