Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Smutný prípad z Prahy: Jindriška (9) chcela zomrieť, pokúsila sa o samovraždu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: int)

PRAHA - Šokojúci prípad riešia pražskí kriminalisti. Iba deväťročné dievčatko sa v stredu večer pokúsilo spáchať samovraždu. V Jinoniciach v Prahe sa údajne chcelo obesiť.

Policajti prijali hlásenie o zranení v stredu večer okolo siedmej. Kompetentní sú na informácie skúpi. Polícia ani záchranári sa vzhľadom na vek dievčatka a citlivosť prípadu nechcú vyjadrovať. Dievčatko sa údajne chcelo obesiť, šikanovanie v škole bolo ako motív vylúčené.  

Jidriška utiekla v stredu poobede z domu, dokonca po nej bolo vyhlásené niekoľkohodinové pátranie. Podarilo sa ju nájsť a záchranári odviezli dievčatko do nemocnice. Čo bolo dôvodom jej úmyslu, nie je známe. Najprv sa špekulovalo, či za tým nemôže byť šikanovanie v škole, neskôr to ale vylúčili.

"Deväť rokov už je vek, kedy je dieťa schopné si uvedomiť konečnosť smrti, ale dievča muselo byť skutočne veľmi zúfalé, keď chcelo umrieť," uviedla detská psychologička Alena Uváčiková pre denník Blesk a dodala: "Deti dnes všeobecne nie sú v dobrom psychickom stave, nefunguje dostatočne citové zázemie v rodinách, a keď deti nemajú dobrú oporu v rodine, môže dôjsť u citlivejších detí k takýmto hrozným veciam."


Prečítajte si aj

Vlna samovrážd mladých dievčat pokračuje: V Trnave si siahla na život Nina (†14)!


Odborníčka pripomenula, že podobné prípady nie sú ojedinelé. Ak dieťa pristúpi k takému počinu, alebo hovorí, že by bolo lepšie, ak by nežilo, je potrebné vyhľadať odbornú pomoc. Za situáciu môžu aj zlé citové vťahy a nedostatok lásky v rodinách. 
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu