Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Stroskotanec na vlastnej jachte: Muža vylovili z mora po vyše 2 mesiacoch, takto prežil!

Námorníka objavili po vyše dvoch mesiacov nedobrovoľne plavby. Zobraziť galériu (5)
Námorníka objavili po vyše dvoch mesiacov nedobrovoľne plavby. (Zdroj: SITA)

WASHINGTON – Viac ako dva mesiace pil dažďovú vodu a jedol surové ryby, než sa konečne na obzore objavila záchrana. Americký jachtár, ktorého na nepojazdnej lodi hnali prúdy a vietor preč od východného pobrežia Spojených štátov, vo štvrtok po 66 dňoch opäť hovoril so svojimi blízkymi. Zachránila ho nákladná loď, ktorá náhodou preplávala okolo. Muž je podľa televízie CNN v dobrom stave.

Tridsaťsedemročný Louis Jordan vyplával koncom januára na krátky rybársky výlet na desať metrov dlhej jachte Angel do pobrežných vôd štátu Južná Karolína. Nasledujúci deň jeho rodina nahlásila pobrežnej stráži, že je nezvestný. Pátranie však neviedlo k žiadnemu výsledku a s jachtárom sa nepodarilo nadviazať kontakt.

Námorníka objavili po vyše
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Objavila ho až tento týždeň nemecká nákladná loď v mieste vzdialenom približne 320 kilometrov od pobrežia Severnej Karolíny, takmer tisíc kilometrov od miesta, z ktorého vyplával. Kapitánovi lode vraj povedal, že sa jachta pokazili a nebol ju schopný opraviť, a tak ho unášalo more osudu napospas.

Námorníka objavili po vyše
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Posádka lode ho neskôr odovzdala vrtuľníka pobrežnej stráže, ktorý ho vo štvrtok previezol do nemocnice. "Je veľmi dobre stavaný a silný nielen fyzicky, ale aj duševne. A do telefónu mi povedal, že sa celú dobu modlil," povedal Jordanov otec Frank televíznu stanicu CNN s tým, že sa jeho syn až na drobné zranenie ramena cíti dobre.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu