Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Z princa záchranár: Člen britskej kráľovskej rodiny má novú prácu

Princ William a vojvodkyňa Kate
Princ William a vojvodkyňa Kate (Zdroj: SITA)

LONDÝN – Britský princ William nastúpil dnes do nového zamestnania, v ktorom bude pilotovať vrtuľník záchrannej zdravotnej služby. Informovala o tom agentúra AP.

Podľa vyhlásenia Kensingtonského paláca začal William pracovať pre spoločnosť Bond Air Services, prevádzkovateľa vrtuľníkov, ktoré zabezpečujú záchrannú zdravotnú službu vo Východnom Anglicku so základňami v Norwichi a Cambridgei. V priebehu nasledujúcich niekoľkých mesiacov musí budúci britský kráľ absolvovať výcvik na simulátore a nácvik pilotáže, pričom v lete by mal začať lietať na záchranné akcie.

V marci získal William licenciu pilota civilného vrtuľníka, ktorú dostal na základe úspešného absolvovania 14 písomných testov z predmetov, ako sú princípy pilotáže a navigácie vrtuľníka. William bude vo svojej novej funkcii spolupracovať s tímom leteckej zdravotníckej služby zasahujúcej pri mimoriadnych udalostiach, ako sú dopravné nehody alebo ťažké zdravotné stavy.

Pôsobenie vo vrtuľníkovej leteckej zdravotnej službe bude Williamovým hlavným zamestnaním, i keď popri ňom si bude musieť plniť aj povinnosti vyplývajúce z jeho postavenia v rámci britskej kráľovskej rodiny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu