Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Slovák (48) žil v Prahe týždeň s kamarátom, ktorého zavraždil: A to nie je všetko!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

PRAHA - Pražskí kriminalisti riešia otrasný prípad. Dvaja muži, ktorých telá našli tento týždeň v byte na pražskom Proseku, boli zavraždení. Slovák zadržaný v byte sa k vraždám priznal a bol z nich obvinený. Telá boli v byte niekoľko dní. Druhého muža zadržaný zavraždil, aby sa neprezradila prvá vražda. Na policajnom webe to dnes uviedol hovorca pražskej polície Jan Daněk.

Kriminalisti našli dve telá v byte v ulici Nad Krocínkou, keď tu hľadali nezvestného päťdesiatdvaročného muža. "Nariadená súdna pitva preukázala, že obaja muži zomreli násilnou smrťou. K obom vraždám sa štyridsaťosemročný muž zo Slovenska, ktorý bol zadržaný priamo v byte, priznal," uviedol Daněk.

Nezvestný päťdesiatdvaročný Čech bol podľa polície zavraždený niekedy okolo 17. marca pri hádke v opitosti. Druhou obeťou je tiež Čech, narodený v roku 1955, ktorý bol usmrtený okolo 24. marca. "Dôvodom druhej vraždy bolo to, že poškodený prišiel do bytu a zistil, že sa tam stala vražda. Páchateľ v snahe maskovať prvú vraždu teda vykonal ďalšiu," uviedol Daněk.


Prečítajte si aj Brutálne zavraždená obeť sa dočkala spravodlivosti: Muža surovo zmlátili a spoločne ho uškrtili!


Zadržaného muža súd poslal do väzby. Hrozí mu 15 až 20 rokov väzenia alebo výnimočný trest. Stíhaný podľa svojich slov spáchal v roku 1989 vraždu v Bratislave, za ktorú bol odsúdený na 12 rokov väzenia, doplnil Daněk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu