Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rušno na severe Mali: Na mesto zaútočili raketami i delostrelctvom!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BAMAKO – Rakety a delostrelecké granáty odpaľovali dnes na svitaní neznámi útočníci na mesto Kidal v severnej časti západoafrického štátu Mali. O útoku informovala agentúra Reuters na základe výpovede očitého svedka i tamojších bezpečnostných zdrojov.

Nemenovaný obyvateľ uviedol, že medzi 05.00 a 06.00 h miestneho času napočítal vyše 40 výstrelov. Paľba bola podľa neho namierená na základňu mierotvornej misie OSN, známej pod skratkou MINUSMA. Ostreľovanie si vyžiadalo tri ľudské životy; zahynul aj jeden člen misie, ktorej sídlo leží v púštnej oblasti v neďalekej blízkosti mesta Kidal. Jedna strela dopadla i na priľahlý tábor kočovných Tuaregov.     

V malijskom hlavnom meste Bamako prišlo v noci na sobotu v nočnom bare pri útoku militantnej džihádistickej organizácie Murábitún o život päť ľudí. Medzi mŕtvymi bol aj jeden Francúz a jeden Belgičan. Len niekoľko dní predtým, v nedeľu minulý týždeň, podpísalo Mali predbežnú mierovú dohodu o ukončení bojov so separatistickými bojovníkmi z radov berberských Tuaregov na severe krajiny. Povstalci však pred podpísaním konečnej oficiálnej dohody požiadali o viac času na konzultácie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu