Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Snehová búrka v USA: Tisíce uväznených vodičov, dopravné nehody, hrozia aj povodne!

Snehová búrka ochromila dopravu v Kentucky Zobraziť galériu (5)
Snehová búrka ochromila dopravu v Kentucky (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Snehová búrka, ktorá vo štvrtok zasiahla juh a východ Spojených štátov, zasypala niektoré oblasti až 60 centimetrami nového snehu. Tisíce vodičov v Kentucky uviazli takmer na celý deň a noc na zablokovanej ceste a úrady registrovali stovky dopravných nehôd. Podľa meteorológov počas dneška sneženie ustane, niektorým štátom však kvôli odmäku hrozia povodne.

Tisíce vodičov zostali uväzneníod stredajšieho večera na snehom úplne zablokovanej rýchlostnej ceste I 24 v Kentucky dlhé hodiny v kolónach, z ktorých najdlhšia sa tiahla 40 kilometrov. Niektorí sa podľa agentúry AP nemohli zo zápchy dostať viac ako 20 hodín, kým boli cestári schopní nezvyčajne veľké množstvo snehu z komunikácie vo štvrtok večer odstrániť. Rad ľudí strávila mrazivú noc v autách s vypnutými motormi, aby im nedošlo palivo.
 
 
Na niektorých miestach Kentucky napadlo vo štvrtok až 60 centimetrov snehu a guvernér Steve Beshear vyhlásil stav ohrozenia. Silné sneženie zasiahlo aj ďalšie štáty v oblasti od Texasu po Massachusetts a došlo k stovkám dopravných nehôd.
 
Snehová búrka ochromila dopravu
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)
 
Dnes má podľa meteorológov snehová búrka zamieriť nad Atlantik a situácia v doprave sa pozvoľna zlepšuje. Letisko v USA bola dnes zatiaľ nútené zrušiť vyše 600 letov, čo je v porovnaní so štvrtkovými 5000 relatívne malé číslo. Pre vodičov na juhu a východe krajiny však naďalej platí varovanie pred rizikom spôsobeným snehom a ľadom na cestách. V niektorých štátoch sa pripravujú na povodne: čaká sa nárast teplôt a topenia veľkého množstva snehu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu