Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tragédia počas výcvikového letu: Stíhačka sa zrútila, dvaja piloti sú mŕtvi

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ANKARA - Turecké vojenské lietadlo sa dnes zrútilo neďaleko mesta Konya v regióne Stredná Anatólia, zahynuli dvaja piloti. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na tureckú armádu. Ide už o druhé letecké nešťastie v tureckých ozbrojených silách za necelé dva týždne.

Lietadlo F-4E odštartovalo z leteckej základne v meste Eskišehir na plánovaný výcvikový let približne o 09.00 h miestneho času a takmer o hodinu havarovalo, spresnil vo vyhlásení veliteľ vzdušných síl.

"Zrútilo sa v Konyi z neznámych dôvodov. Obaja piloti sú mŕtvi. Začalo sa vyšetrovanie príčin nehody," uvádzalo sa vo vyhlásení.

Prebieha aj vyšetrovanie, prečo sa 24. februára zrútili dva výcvikové stroje v provincii Malatya a o život prišli štyria ľudia.

Turecko má druhú najväčšiu armádu v NATO a jeho vzdušné sily hrajú aktívnu úlohu v hliadkovaní na problémových tureckých hraniciach so Sýriou a Irakom.

Ankara však zatiaľ odmieta hrať priamu rolu v náletoch a bombardovaní, ktoré uskutočňuje proti Islamskému štátu (IS) koalícia krajín pod vedením USA. Ankara uvádza ako dôvod bezpečnostné obavy a nesúhlas s touto stratégiou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu