Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Putinov vicepremiér šíri obludné VIDEO: Bojte sa, som ruský okupant a krvilačná beštia!

Zobraziť galériu (9)
(Zdroj: SITA,YouTube)

MOSKVA - Na internete sa objavilo nové video ruskej propagandy. Vychvaľuje ruský imperializmus a blahodarný vplyv na štáty, ktoré patrili kedysi do Sovietskeho zväzu. Video je profesionálne spracované tak, aby Rusko vykreslilo doslova ako spásu ľudstva. Západ s jeho liberálnymi hodnotami je prezentovaný ako úpadkový, pričom Rusom sú cudzie. Tieto výmysly na videu dokonca šíri aj Putinov vicepremiér a vysoký politický predstaviteľ Dmitrij Rogozin!

Video sa objavilo na internete zhruba pred týždňom a volá sa "Ja som ruský okupant". Odvtedy na seba upútalo pozornosť, videlo ho približne 3 a pol milióna ľudí. Proruská propaganda je masívna od vypuknutia konfliktu na Ukrajine. Ale toto video dosiaľ prekonáva všetky hranice. Navyše, jeho posoľstvo šíri aj vicepremiér Ruska Dmitrij Rogozin. V skratke video ironicky poukazuje na Rusko ako na "okupanta", ktorý všade priniesol prosperitu.

Rogozin (vľavo) s prezidentom Putinom
Zobraziť galériu (9)
Rogozin (vľavo) s prezidentom Putinom  (Zdroj: SITA,YouTube)

Všade, kde sa objavil "ruský okupant", nastal veľký rozkvet priemyslu a krajiny. Potom, čo odišiel, štáty začali upadať. Postupne video ukazuje bývalé štáty Sovietskeho zväzu - Sibír, Pobaltie, Strednú áziu, Ukrajinu.

Rogozin video zdieľal na Twitteri.

V Pobaltí budovali sovieti techniku, autá, voňavky, po ich odchode vraj tamojší občania čista záchody v Európe. V Strednej ázii podobne rozvíjali priemysel. "Na holej stepi som vybudoval kanalizáciu, závody, kozmodromy, nemocnice i štadióny. Vyrábali tam vesmírne rakety a lietadlá, rozvíjali priemysel. Pestovali pšenicu a bavlnu pre celú krajinu," chváli sa tzv. okupant. Keď sa z tohto regiónu Rusko stiahlo, nastala katastrofa. Teraz tam vraj "rozvíjajú americké úvery a pestujú konope".

Na Ukrajine zase Rusi budovali "letecké motory, tanky, lode, autá". Teraz tam "ničia všetko, čo okupant vybudoval. Navyše, u nášho východného suseda prevládajú iba "majdany a diktatúra", čo je v totálnom rozpore s realitou. Už žiaci v školách sa učia, že Sovietsky zväz skrachoval práve pre ekonomickú neudržateľnosť a centrálne plánovanie. Dokonale však zobrazuje mentalitu veľkej časti ruského obyvateľstva a, ako sa zdá, aj niektorých politických predstaviteľov.

Som okupant a nebudem sa ospravedlňovať

"Som okupant," hlási hrdo video. "A už ma nebaví sa za to ospravedlňovať. Som okupant právom. Som agresor a krvilačná beštia. Bojte sa," znie ironicky z klipu. Rusi sú podľa videa silný národ. Vytrpeli si ozverstvá poľských okupantov. Ubránili sa aj Napoleonovi a nacistickému Nemecku, pričom nepriatelia zahynuli, Rusko pretrvalo.

Putinov vicepremiér šíri obludné
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: YouTube)

Na konci videa je nefalšovaný útok proti Západu a jeho hodnotám. Liberálne hodnoty vykresľuje ako úpadkové a preto ich nikdy neprijme za svoje. "Nepotrebujem vašu pokryteckú slobodu. Nepotrebujem vašu zhnitú demokraciu. Je mi cudzie všetko, čo nazývate "západné hodnoty". Slušne vás posledný raz varujem - uvedomte sa! Ja ľúbim mier, ale bojovať viem zo všetkých najlepšie. S pozdravom, ruský okupant," končí video s tým, že túto dvoj a pol minútovú nahrávku klamstiev odosiela americkému prezidentovi Barackovi Obamovi.

Pozrite si VIDEO

Putin s laserovými očami

Tvorcovia "ruského okupanta" sa preslávili už dávnejšie. Skupina s názvom "ОКеям - Нет!" vyprodukovala viac videí. Vyznačujú sa proruskou a protizápadnou tematikou. Jedno z nich zobrazuje Putina na medveďovi s laserovými očami. Okrem toho, je aj na tomto videu iba čistá propaganda.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu