Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ruská polícia zbalila ukrajinského politika: Zúčastnil sa pochodu za zavraždeného Nemcova

Pochod v Moskve
Pochod v Moskve (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Ruská polícia v nedeľu zadržala jedného z členov ukrajinského parlamentu, ktorý sa v Moskve zúčastnil na pochode venovanom pamiatke zavraždeného predstaviteľa ruskej opozície Borisa Nemcova.

Vyšetrovací výbor Ruskej federácie, ktorý je orgánom zaoberajúcim sa väčšinou závažnými zločinmi, informoval o vypočúvaní ukrajinského poslanca Oleksija Hončarenka v súvislosti s požiarom počas minuloročných nepokojov v Odese, odkiaľ pochádza.

V národnostne zmiešanom meste na pobreží Čierneho mora v máji 2014 vyhorela budova so zabarikádovanými prívržencami proruského hnutia, pričom zahynulo niekoľko desiatok ľudí vrátane viacerých občanov Ruska.

Predseda ukrajinského parlamentu Volodymyr Hroisman označil zadržanie Hončarenka za porušenie medzinárodného práva, keďže ako poslanec má podľa neho diplomatickú imunitu. Ukrajinského ministra zahraničných vecí Pavla Klimkina vyzval na podniknutie urýchlených krokov vedúcich k jeho prepusteniu. Pamiatku Borisa Nemcova, ktorého v piatok večer v Moskve zastrelil neznámy páchateľ, si v nedeľu uctilo pochodom niekoľko tisíc Moskovčanov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu