Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Bezpilotné lietadlá vystrašili Parížanov, zatkli troch reportérov al-Džazíry

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: YouTube)

PARÍŽ - V Paríži zadržali v stredu troch novinárov panarabskej televízie al-Džazíra, ktorí si údajne nelegálne púšťali malý dron nad Boulogneským lesíkom v Paríži. Hovorca prokuratúry však uviedol, že zatiaľ nevidia žiadnu súvislosť medzi zatknutiami a záhadnými nočnými preletmi malých bezpilotných lietadiel nad metropolou.

Al-Džazíra so sídlom v Katare uviedla, že novinári práve natáčali reportáž o neznámych dronoch. Tie zaznamenali nad významnými miestami v Paríži v noci na stredu už druhýkrát po sebe. Strážcom zákona sa však opäť nepodarilo dolapiť tých, čo ich riadili, ako ani drony samotné. Lietanie pod 6 000 metrov nad centrom Paríža je pritom ilegálne a nižšie prelety potrebujú oprávnenie od úradov. Prelety dronov v noci sú zakázané úplne.

Posledné prelety sa však už podarilo nafilmovať a záznam bude analyzovať desaťčlenný tím odborníkov zostavený po prvých incidentoch. Francúzske úrady sú v stave vysokej ostražitosti po januárovom ozbrojenom útoku na parížsku redakciu týždenníka Charlie Hebdo a následných rukojemníckych drámach. Drony zaznamenali napríklad nad budovou amerického veľvyslanectva či Eiffelovou vežou. Štátna prokuratúra začala v súvislosti s prípadom vyšetrovanie. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu