Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Európa, tras sa! S Alláhovým dovolením dobyjeme Rím, oznámil Islamský štát

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: topky)

TRIPOLIS – Nábor teroristickej organizácia Islamský štát, ktorá má podľa údajov z októbra na svedomí viac ako 26-tisíc životov, ešte ani zďaleka nekončí. V najnovšom propagandistickom materiáli významný člen tejto skupiny odhaľuje nové spôsoby, ako chcú radikálni islamisti preniknúť do Európy. Líbyjskí extrémisti sa týmto cieľom nijako netaja, vieme ako ho chcú dosiahnuť!

„S Alláhovým dovolením dobyjeme Rím,“ hlásajú vo videu popravy dvadsiatich kresťanov z Egypta. Pomôcť im v tom má práve imigračná politika Európy. Islamisti totiž plánujú poslať svojich dobre vycvičených útočníkov do krajín na starom kontinente "prezlečených" za líbyjských utečencov. Na lodiach, skrytí medzi ozajstnými obeťami ich vyčíňania, majú do Európy priniesť smrť.

Nepôjde im pritom iba o vyvolanie teroru medzi samotnými utečencami a obyvateľmi prímorských štátov sa ale pokúsia zasiahnuť aj dôležité námorné ciele. Líbya sa pritom nachádza pomerne blízko k európskym plážam, iba necelých 500 kilometrov. Pri naplnení najhoršieho možného scenára by sa mohlo džihádistom podariť úplne prerušiť námornú dopravu v Stredozemnom mori.

Utečenci z Líbye, ktorých
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Vláda v Líbyi pritom už dávno stratila svoju moc v krajine, po zvrhnutí Kaddáfího nemá kto krotiť africké vášne. Rozsiahle púšte poskytujú teroristom voľné pole pôsobnosti a možnosť jednoduchého presunu. Niet divu, že niektoré západné krajiny už začali na toto riziko upozorňovať. Európska únia však na takýto problém nielenže nemá riešenie, ale v najbližšom čase ani nepríde na to, ako mu čeliť. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu