Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zomrel Otto Carius: Tankové eso z druhej svetovej vojny

Otto Carius Zobraziť galériu (8)
Otto Carius (Zdroj: FB)

BERLÍN - Nemecký veterán z druhej svetovej vojny Otto Carius, tankové eso, ktorému sa pripisuje zničenie vyše 150 nepriateľských tankov, väčšinou na východnom fronte, zomrel vo veku 92 rokov. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na spoločnosť, ktorú Carius založil v roku 1956.

Carius zomrel vo svojom dome v obci Herschweiler-Pettersheim na západe Nemecka ešte 24. januára po krátkej chorobe, uvádza sa vo vyhlásení zverejnenom na webovej stránke firmy Tiger Apotheke.

Podľa autobiografie s názvom "Tigre v blate" ho povolali do armády v roku 1940 ako pešiaka, neskôr sa dobrovoľne prihlásil do tankovej jednotky. Počas kariéry dosiahol hodnoť nadporučíka, bol mnohokrát zranený. Je držiteľom niekoľkých vyznamenaní vrátane Rytierskeho železného kríža.

Otto Carius
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: FB)

V predslove autobiografickej knihy, edície z roku 2003, Carius obhajuje svoju službu pre nacistické Nemecko s tým, že vojaci bojových jednotiek by nemali byť terčom všeobecného obviňovania.

Otto Carius
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: FB)

Carius po vojne vyštudoval farmakológiu na Heidelberskej univerzite a založil vlastnú lekáreň Tiger Apotheke, nazvanú po ťažkom tanku Tiger, na ktorom slúžil počas vojny.

Zomrel Otto Carius: Tankové
Zobraziť galériu (8)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu