Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Stalinov vnuk zúri, že Západ urobil z jeho deda masového vraha: Bol ako Ježiš Kristus!

Jevgenij Džugašvili Zobraziť galériu (4)
Jevgenij Džugašvili (Zdroj: YouTube)

MOSKVA - Jevgenij Džugašvili bráni pamiatku svojho deda aj pred súdom. Obraz sovietskeho tyrana, ktorý poslal na smrť 40 miliónov ľudí, podľa neho vytvárajú médiá a historici. Súčasne obviňuje ruského prezidenta Putina z krízy na Ukrajine a súčasnú ruskú vládu nazýva skupinou podvodníkov a zlodejov.

 „V dnešnej dobe je problematické hľadať zdravý rozum v tom, čo vieme o Stalinovi, pretože sa riadime podľa predpísaných informácií zvonka,“ povedal Jevgenij Džugašvili, vnuk Stalina, v exkluzívnom rozhovore pre Daily Mail. Uviedol tak po tom, ako sa neúspešne pokúsil napraviť reputáciu svojho dedka pred Európskym súdom pre ľudské práva. Je presvedčený, že Putin rozhodne nie je taký silný vodca ako Stalin a chýba mu logické uvažovanie, navyše, stojí na čele skupiny podvodníkov a zlodejov.

Stalin je podľa neho nevinný
Zobraziť galériu (4)
Stalin je podľa neho nevinný  (Zdroj: YouTube)

Džugašvili zároveň žiadal odškodnenie za to, že Stalina označili ruské noviny za krvilačného kanibala, ktorý sa vyhol morálnej zodpovednosti za katyňskú masakru v roku 1940, pri ktorom zahynulo 22 000 poľských vojnových zajatcov. „Som pobúrený rozhodnutím Európskeho súdneho dvora. Čo iné mám povedať?! Pokusy o odvolanie na súde sú ako bitím vzduchu!“ rozhorčoval sa Džugašvili. Stalin je podľa neho obviňovaný za smrť 40 miliónov nevinných ľudí neprávom. Tvrdí, že ruské a poľské médiá majú vinu na konšpiračných teóriách o Stalinovi. „Žijeme v dobe, keď vyhrali bastardi,“ zahrmel.

Masový hrob z katyňskej masakry
Zobraziť galériu (4)
Masový hrob z katyňskej masakry  (Zdroj: YouTube)

Džugašvili verí, že katyňskú masakru vykonali Nemci, nie Rusi. „Hitler by si nikdy nenechal ujsť takú príležitosť.“ Rusi však podľa neho poslúžili ako vhodný obetný baránok. „Nedokážem pochopiť, prečo Poliaci veria tejto chybnej verzii,“ dodal s tým, že dôkazy o vine Rusov boli sfalšované. Poliakov, rovnako ako Britov, označil za nepriateľov Ruska.

„Keby žil Stalin len o päť rokov dlhšie, mohol zabrániť katastrofe v Rusku. Ale Stalin odišiel a Nikita Chruščov dostal podľa neho moc zničiť ekonomiku. To viedlo k situácii, že sa k vláde dostali sovietski nepriatelia – Gorbačov, Jeľcin a Putin. Oslabili komunizmus, Rusko a jeho ľud.

Putinove topánky sú príliš veľké

Stalinov vnuk súčasne obvinil Putina za krízu na Ukrajine, pretože je viac zaujatý svojím obrazom v médiách ako skutočnou politikou. „Pokiaľ ide o Putina, jeho topánky sú naňho príliš veľké. Čo robí? Čo chce dosiahnuť?!“  Pokiaľ chcel Putin Krym, mal použiť mierové a právne prostriedky, nie vojenskú silu. „Putin mohol vyplatiť Ukrajinu z obrovských ruských zásob ropy a zemného plynu.“

Džugašvili si myslí, že ak sa chce Západ zbaviť Putina, ako tvrdí jeho hovorca, potom je cieľom získať úplne opačnú reakciu ľudí a majú kričať: „Svojho Putina si nedáme!“ Ľudia s ním majú súcítiť. Vidíme ho na lyžovačke či bez košele, ale to všetko sú len metódy predvádzania sa, myslí si.

Putin sa podľa Stalinovho vnuka predvádza
Zobraziť galériu (4)
Putin sa podľa Stalinovho vnuka predvádza  (Zdroj: Profimedia)

Stalinov vnuk je neúprosný a tvrdí, že čísla o ľuďoch, ktorí sa v gulagoch upracovali na smrť, sú skreslené. „Bol to génius. V porovnaní s dnešnými lídrami a ich účtami vo švajčiarskych bankách bol niečo ako Ježiš Kristus,“ obhajuje vnuk svojho deda, ktorý podľa jeho slov robil všetko pre Rusov a ich krajinu. Kozmopoliti sa však, tvrdí Džugašvili, snažia presvedčiť mladých ľudí, že Stalin bol tyran a má na svedomí milióny nevinných obetí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu