Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Clintonová žartovala na účet Putina, imitovanie jej ide: Vladimir, my máme voľby!

Hillary Clintonová Zobraziť galériu (2)
Hillary Clintonová (Zdroj: YouTube)

WASHINGTON/KYJEV - Bývalá šéfka americkej diplomacie Hillary Clintonová, považovaná za adeptku na nástupkyňu Baracka Obamu v Bielom dome, parodovala pred televíznou kamerou ruského prezidenta Vladimira Putina a robila si žarty z ruských volieb. Ukážka amerického humoru zaujala predovšetkým ukrajinská médiá.

Na otázku, či sa chce stať americkou prezidentkou, Clintonová odpovedala, že to je dlhý a zložitý proces, "nie ako u Putina". A exministerka pokračovala údajným Putinovým vnútorným dialógom z čias, kedy ešte - pred tretím zvolením prezidentom na jar 2012 - bol Putin kvôli ústave premiérom a v kresle hlavy štátu ho na štyri roky vystriedal terajší premiér Dmitrij Medvedev:
"Vladimir, čo myslíš, nechcel by si byť zase prezidentom?"
"Myslím, že chcel."
"Tak prečo to proste neoznámiš? Povieme Dmitrijovi, že sa smie stať premiérom."
"No to je vynikajúce, vynikajúci nápad," imitovala Clintonová a so smiechom dodala: "U nás máme voľby".
 

Podľa agentúry Unian si ani Putin neberie voči Clintonovej servítky. V júnovom rozhovore pre francúzsku televíziu poznamenal, že ako šéfka americkej diplomacie "nebola nikdy príliš elegantný vo svojich vyjadreniach", ale že "so ženami je lepšie sa nehádať".
 
Ešte predtým Clintonová na adresu Putinovho správanie vo svetovej politike vyhlásila, že s niečím podobným sa naposledy stretla na pieskovisku v materskej škôlke. Clintonová doteraz svoju prezidentskú kandidatúru oficiálne nenahlásila, však sa očakáva, že do volebného súboja o prezidentský úrad v roku 2016 sa zapojí. Podobne Putin odpovedá, že je ešte skoro, aby sa vyjadril, či sa v roku 2018 bude uchádzať o ďalšie šesťročné obdobie na čele štátu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu