Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ďalšie trosky malajziského lietadla zrejme objavili na dne oceánu: Nemôžu sa k nim dostať!

Vrak lietadla spoločnosti AirAsia QZ 8501
Vrak lietadla spoločnosti AirAsia QZ 8501 (Zdroj: YouTube)

JAKARTA - Indonézski predstavitelia dnes vyjadrili presvedčenie, že našli trosky lietadla nezvestného letu spoločnosti AirAsia po tom, ako sonar objavil na dne oceánu štyri veľké objekty. Silné morské prúdy a vlny vysoké až štyri metre však zabránili potápačom vo vstupe do mora, aby sa na vlastné oči presvedčili, či je to skutočne trup lietadla.

Riaditeľ pátracej a záchrannej služby Henry Bambang Soelistyo vyhlásil, že najväčší kus je dlhý 18 metrov a široký 5,4 metra a zrejme ide o časť trupu lietadla. Podľa jeho slov časti lietadla objavili na morskom dne v piatok a dnes, informovala tlačová agentúra AP. Riaditeľ povedal, že ich rozmery odmerala loď indonézskeho geologického prieskumu. 

Okrem toho, čo by mohla byť významná časť trupu lietadla, objavili v prehľadávanej oblasti porozhadzované na plážach kusy trosiek o veľkosti až 12 metrov, dodal. Videli ich z pátracích lietadiel.

Zodpovední dúfajú, že v trupe stroja nájdu telá mnohých zo 162 cestujúcich a členov posádky pripútaných do ich sedačiek. Po takmer týždni pátrania našli doteraz plávať v mori iba 30 tiel.

Indonézsky Airbus A320-200 spoločnosti AirAsia sa zrútil do Jávskeho mora v nedeľu 28. decembra, keď smeroval z druhého najväčšieho indonézskeho mesta Surabaya do Singapuru.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu