Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Pápež vyzval ľudí, aby sa zaujímali o problémy druhých

Pápež František
Pápež František (Zdroj: SITA)

VATIKÁN – Pápež František v stredu vyzval ľudí, aby sa zaujímali o problémy druhých a s pokojom zvládali náročné životné situácie.

Božie posolstvo pokoja je "silnejšie ako temnota a korupcia," povedal pápež počas tradičnej vianočnej omše v Svätopeterskej bazilike. Otázka, ktorú nám kladie betlehemské dieťa, znie jednoducho: "Umožním Bohu, aby ma miloval? ... Máme odvahu prijať s láskavosťou ľudí, ktorí žijú blízko nás s ich ťažkosťami a problémami?" Ako veľmi dnešný svet potrebuje láskavosť," zdôraznil František.

Pred omšou pápež prekvapujúco zavolal do utečeneckého tábora na predmestí irackého mesta Irbíl, kde sa zhromažďujú kresťania unikajúci pred terorom takzvanej organizácie Islamského štátu. "Ste ako Ježiš počas vianočnej noci. Nebolo preňho miesto a musel utiecť do Egypta, aby sa zachránil," uviedol pápež v pozdrave, ktorý sprostredkovala talianska televízna stanica Sat2000. Vo štvrtok na pápeža čaká posolstvo mestu a svetu (Urbi et Orbi), ktoré prednesie hlava Katolíckej cirkvi tradične z balkóna Svätopeterskej baziliky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu