Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nabudúce radšej rezne: VIDEO Toto sa vám stane v Indonézii, ak nemáte rybársky lístok!

Rybárom bez povolenia sa vo Vietname loviť neoplatí.
Rybárom bez povolenia sa vo Vietname loviť neoplatí. (Zdroj: YouTube)

JAKARTA – V Indonézii sú zrejme na svoje ryby extrémne citliví. Ak v našich končinách pôjdete na ryby bez povolenia, hrozí vám väčšinou pokuta. V Indonézii však podľa správ The Jakarta Post nechali loď vybuchnúť, 33 ľudí zatkli a až 3 tony rýb zhabala polícia.

Problémom bolo, že išlo o Vietnamcov, ktorí tak lovili v cudzích vodách. Išlo o doteraz najsilnejšie opatrenie prezidenta Joko Widodo, ktorý sa snaží potlačiť pytliactvo vo indonézskych vodách. Podľa jeho slov stráca vláda miliardy dolárov kvôli rybárom loviacim bez povolenia.

Námorníctvo v spolupráci s ďalšími vládnymi orgánmi potopilo už tri pytliacke lode pri odľahlých ostrovoch Anabas, ktoré ležia medzi Malajziou a indonézskou časťou ostrova Borneo. Televízne zábery odhalili stúpajúce kúdoly hustého čierneho dymu.

Zároveň úrady hovoria, že cudzinci nelegálne loviaci v Indonézii sú čiastočne zodpovedný za masívne škody na životnom prostredí, keďže často používajú výbušniny a kyanid. Widodo dúfa, že ak sa mu podarí zvýšiť príjmy z rybolovu, posilní tým aj hospodársky rast.

Využite Najvýhodnejšiu ponuku tejto zimy od ZUNO a získajte pôžičku nad 4000 eur s garantovaným úrokom 8,9 % p.a.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu