Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Severná Kórea podnikla útok na jadrové reaktory v USA: Prezradili to tajné dokumenty DIA!

Severokórejskí vojaci sledujú hranicu Zobraziť galériu (2)
Severokórejskí vojaci sledujú hranicu (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Tajné komandá Severnej Kórey podnikli útoky na americké jadrové reaktory. Túto správa zverejnila iba vo štvrtok agentúra The Washington Free Beacon, ktorá sa zaoberá zverejňovaním tajných informácií. Vyplýva to z amerických materiálov spravodajskej služby DIA.

Severokórejské ministersvo ľudových ozbrojených síl cvičilo agentov, aby prenikli do Ameriky a vykonali záškodnícke akcie. Všetko sa malo udiať v 90-tych rokoch. "Vybrali 5 styčných kancelárií, aby vycvičili agentov a zaistili ich infiltráciu do USA s cieľom zaútočiť na jadrové elektrárne a veľké mestá v prípade vypuknutia nepriateľstva."

Toto rozhodnutie hnal dopredu fakt, že totalitný režim pomaly vyvíjal viacstupňové balistické rakety. Akciu vykonával Úrad pre prieskum, ktorý spadá pod ministerstvo. Malo by v ňom pôsobiť až 60 tisíc agentov a spravodajských dôstojníkov a ďalších špecialistov.

Už v minulosti Severokórejčania podnikli teroristické útoky v Južnej Kórey a aj v iných regiónoch. V Barme spáchali v roku 1983 atentát na juhokórejského prezidenta, pri ktorom zahynuli traja ministri. V roku 1968 zase teroristi prenikli do Modrého domu a skoro juhokórejského prezidenta zabili.

Táto správa je však prvá, ktorá naznačuje, že Severná Kórea plánovala útoky aj na USA. Jej údaje pravdepodobne pochádzajú od agenta, ktorý prebehol na druhú stranu. FBI o takýchto agentoch zatiaľ nič nevie.

Kim čong Un by mal mať v súčasnosti dve rakety schopné doletu do USA. Nie je však známe, či by to boli reálne dosiahnuť. Ich ekonomika funguje len na dávkach zo zahraničia a domáce obyvateľstvo pravidelne hladuje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu