Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Mladého východniara (24) odsúdili v Rakúsku za brutálnu vraždu: Čaká ho 20 rokov basy!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: wikia.com)

VIEDEŇ - Viedenský súd dnes poslal v obnovenom konaní na dvadsať rokov do väzenia za lúpežnú vraždu dvadsaťštyriročného Slováka. Nepomohol mu ani príhovor jeho údajného komplica, ktorý si za rovnaký čin už odpykáva doživotný trest. Uviedla to agentúra APA.

Mladý muž z východného Slovenska pôvodne dostal v apríli 2012 aj doživotný trest. Podarilo sa mu ale dosiahnuť obnovenie procesu. Prokurátor s dnešným znížením trestnej sadzby nesúhlasil a oznámil na mieste, že sa proti rozsudku odvolá.

Slovenský mladík údajne so svojím tridsaťtriročným krajanom v júni 2011 dobodal vo Viedni tridsaťtriročného muža, ktorému odcudzili šperky, mobilný telefón a hotovosť. Slováci vraj využili homosexuálnu orientáciu svojej obete, aby ju vylákali na opustené miesto v parku.

Za obnovenie konania mladík vďačí práve svojmu staršiemu komplicovi, ktorý údajne z väzenia poslal list vtedajšej ministerke spravodlivosti a vzal na seba všetku vinu. V pôvodnom procese sa však ešte snažil zvaliť vinu práve na svojho mladšieho komplica. Súd ale dnes jeho dodatočnému svedectvu neuveril.

Agentúra APA tiež upozornila, že väzenská služba pri prehliadke cely dvadsaťštyriročného Slováka v roku 2013 objavila nepovolený mobilný telefón, notebook s webkamerou, externú klávesnicu a myš. Muž tak vraj mohol byť v kontakte so svojím takisto väzneným komplicom, prípadne jeho rodinou, a vynútiť si tak zaslanie poľahčujúceho listu ministerke. Či to tak skutočne bolo, sa však polícii nepodarilo preukázať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu