Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Masový hrob odhalil príšerné zverstvá: V púšti našli 230 tiel obetí Islamského štátu

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: YouTube)

DEIR AL-ZOR - Sýria krváca a jej rany sa nezacelia, kým budú v krajine úradovať radikálni extrémisti Islamského štátu. Drvivá väčšina obetí, ktoré našli v púštnom masovom hrobe boli civilisti, ktorých džihádisti chladnokrvne popravili.

OSN dostala správy o masakre ľudí zo sýrskeho kmeňa Sheitat, ktorá sa odohrala v auguste, minulý mesiac. Jednotky IS pravdepodobne obyvateľov vyvraždili, keď sa snažili získať kontrolu nad územím s ropou blízko mesta Mohassan. Islamisti zabili vrátane 230 objavených mŕtvych okolo 900 domorodých obyvateľov kmeňa a ďalších sto ľudí zmizlo bez stopy, informovala BBC.

„Videl som veľa hláv visiacich na stenách, keď sme ja a moja rodina unikali,“ popísal otrasný zážitok jeden preživší. Telá objavili v púšti neďaleko mesta Kashkiya tento týždeň.

VIDEO Masový hrob odhalil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Medzi mŕtvymi boli podľa Sýrskeho observatória pre ľudské práva aj bojovníci kmeňa Sheitat, ktorí sa vzopreli Islamskému štátu, avšak vynorili sa aj informácie, podľa ktorých boli s IS bojovníci kmeňa spolčení. Na začiatku novembra údajne vydal Abu Bakr al-Baghdadi vyhlásenia, v ktorom dovolil zajatým členom kmeňa vrátiť sa domov pod podmienkou, že sa nebudú spolčovať. Mali sa tiež vzdať všetkých svojich zbraní a pravidelne informovať o odpadlíkoch zo skupiny. Každý zradca mal byť okamžite zabitý, podobne ako 230 mŕtvych v masovom hrobe.

Masový hrob v Deir Al-Zor

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu