Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Dom hrôzy: Záchranári išli na bežný výjazd, z toho, čo našli vnútri, naskakuje husia koža!

V Austrálii zavraždili osem detí. Zobraziť galériu (8)
V Austrálii zavraždili osem detí. (Zdroj: SITA)

CAIRNS – Osem mŕtvych detí a zranenú ženu objavili dnes austrálska polícia a záchranári po príchode do domu v meste Cairns v štáte Queensland. Podľa agentúry Reuters, ktorá sa odvoláva na miestne médiá, boli obete dobodané. Polícia to zatiaľ nepotvrdila.

Mužov zákona zalarmovala správa o vážne zranenej žene. Po príchode do jej domu tam našli telá detí vo veku od 18 mesiacov do 15 rokov. Ženu (34) hospitalizovali a je v stabilizovanom stave, informoval detektív Bruno Asnicar. Podľa agentúry AP povedal, že zatiaľ nemá ďalšie informácie vrátane spôsobu zabitia detí. Hovorca queenslandskej záchrannej služby neskôr uviedol, že žena utrpela bodné zranenia hrudníka.

V Austrálii zavraždili osem
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

Polícia tvrdí, že zatiaľ nezistila, aký bol vzťah medzi deťmi a zranenou ženou. Agentúra AP však citovala Lisu Thaidayovú, ktorá uviedla, že je sesternicou zranenej ženy. Tá podľa nej bola matkou všetkých zabitých detí. Thaidayová taktiež povedala, že ďalší, 20-ročný syn zranenej, prišiel domov a našiel svojich bratov a sestry už mŕtvych.

"Podľa momentálneho stavu vecí nie je nutné, aby bola verejnosť znepokojená, okrem skutočnosti, že ide o veľmi tragickú udalosť," povedal policajný vyšetrovateľ Bruno Asnicar. "Situácia je pod kontrolou," uistil kriminalista.

"Takéto udalosti sú, samozrejme, pre každého nesmierne desivé a policajti pred tým nie sú imúnni, sme tiež len ľudia," povedal Ascinar.

"Idem sa na neho pozrieť, potrebuje utešiť... Sme veľká rodina... Nemôžem tomu uveriť," dodala Thaidayová.

Austrália sa ešte len spamätáva z pondelkového útoku na kaviareň v Sydney, kde ozbrojenec držal zhruba 16 hodín skupinu rukojemníkov. Pri incidente prišli traja ľudia o život, vrátane únoscu a dvoch rukojemníkov. Páchateľom bol muž iránskeho pôvodu Man Haron Monis, ktorý už mal problémy so zákonom. Podľa agentúry Reuters spolu obe krviprelievania nesúvisia.

"Správy z Cairns sú srdcervúce," vyhlásil dnes austrálsky premiér Tony Abbott. "Všetci rodičia musia pociťovať smútok z toho, čo sa stalo. Je to nevýslovný zločin. Dnes večer bude celá naša krajina plakať a modliť sa za tieto deti. Toto sú ťažké dni pre našu krajinu," dodal Abbott.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu