Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Lietadlo zasiahli prudké turbulencie: Núdzové pristátie a 15 zranených

Núdzové pristátie v Tokiu
Núdzové pristátie v Tokiu (Zdroj: YouTube)

TOKIO - Pätnásť ľudí utrpelo zranenia počas utorňajšieho letu spoločnosti American Airlines z juhokórejského Soulu do amerického Dallasu. Lietadlo zasiahli prudké turbulencie a muselo núdzovo pristať na letisku v japonskom Tokiu.

Podľa informácií leteckej spoločnosti stroj Boeing 777-200 s 255 ľuďmi na palube sa nad Tichým oceánom dostalo do výnimočne silného prúdenia vzduchu s rýchlosťou až 240 kilometrov za hodinu. Vážne problémy stroja mali trvať údajne až hodinu.

Po pristátí stroja zriadili na tokijskom letisku ošetrovacie centrum, pričom piatich ľudí museli hospitalizovať. Lietadlo by podľa American Airlines v ceste do Dallasu malo pokračovať v stredu, píše portál americkej televízie CNBC.

Japonsko postihli prudké snehové búrky

Japonsko dnes zasiahli prudké snehové búrky, ktoré postihli najmä severné časti ostrova Honšu a ostrov Hokkaido. Poveternostné výkyvy si vyžiadali mnohé dopravné obmedzenia a výpadky prúdu. Železnice i letiská zrušili stovky spojov, informoval denník The Japan Times, citujúc agentúru Kjódó.

Meteorológovia oznámili, že nepriaznivé počasie bude pokračovať do štvrtka, a to predovšetkým na Hokkaide a iných častiach severného Japonska. Varovali pred hustým snežením, ako aj vysokými vlnami v pobrežných oblastiach Japonského mora a iných častiach krajiny. Zrušenie letov postihlo približne 17.000 pasažierov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu