Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

FOTO Jakub (12) dostal v triede záchvat: Takto ťa vyliečim, kričala učiteľka a začala ho škrtiť!

Učiteľka napadla Jakuba počas hodiny hudobnej výchovy Zobraziť galériu (2)
Učiteľka napadla Jakuba počas hodiny hudobnej výchovy

SIENNO – Dedinou v Poľsku otriasa škandál. Učiteľka na hodine hudobnej výchovy chcela zaškrtiť 12-ročného Jakuba. Spolužiaci ostali v šoku, chlapec prežil len kvôli tomu, že mu pomohli a rýchlo zavolali ostatných pedagógov.

Jakub trpí epilepsiou, počas hodiny ho napadla rozzúrená učiteľka. Niekoľko minút ho škrtila a kričala: „Tak ho vyliečim!“ Vydesení spolužiaci razom vybehli z triedy a volali na pomoc ostatných učiteľov. Tí pedagogičku nakoniec odtiahli.

Po chvíli Jadwiga P. akoby prišla k rozumu a svoje bezhlavé konanie nedokázala vysvetliť. Učiteľku si hneď predvolal riaditeľ, bola zmätená, pôsobila iracionálne a kričala. Žene urobili test na prítomnosť alkoholu v krvi. Bol negatívny. "Zariadenie preukázalo, že je triezva. Podobne aj narkotest bol negatívny. To, čo sa stalo, je hanebné. Neviem si správanie tejto učiteľky vysvetliť," povedal riaditeľ školy Czeslaw Sieczka pre tvp.info

FOTO Jakub (12) dostal
Zobraziť galériu (2)

Deň po incidente sa učiteľka nechala zavrieť na vlastnú žiadosť na psychiatrii. Pedagogička má viac ako dvadsaťročnú prax a doteraz s ňou neboli žiadne problémy. "Na hudobnej Jakub učiteľke niečo povedal. Tá ho začala tlačiť k lavičke, chytila ho pod krk a začala ho škrtiť. Nevedeli sme, čo sa deje. Niektorí žiaci to začali fotiť. Iní bežali pre pomoc," povedal jeden zo žiakov šiesteho ročníka. 

Učiteľku okamžite odvolali z funkcie, riaditeľ povedal, že sa do školy viac nevráti. Poliaci si myslia, že sa psychicky zrútila. Jej manžel bol starostom obce 20 rokov, no posledné voľby nečakane prehral.

Jakub je momentálne v starostlivosti psychológov, fyzicky sa mu, našťastie, nič nestalo. Do školy sa pravdepodobne vráti až po sviatkoch v novom roku.  

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu