Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nešťastný osud novorodeniatka: Dievčatko sa nakazilo, lebo ho pobozkali, zomrelo mame v náručí

Sarah so svojou dcérkou Zobraziť galériu (3)
Sarah so svojou dcérkou (Zdroj: Foto: Facebook)

BRISBANE – Rodičia Sarah (28) a Douglas (35) sa tešili z narodenia svojej dcérky Eloise. Na svet prišla cisárskym rezom a bola úplne zdravá. Doma však začalo mať bábätko ťažkosti. Rodičia ho zobrali späť do nemocnice, keď malo 24 dní zomrelo v mamičkinom náručí. Dievčatko dostalo ešte v pôrodnici infekciu, pravdepodobne ho niekto nakazil bozkom.

Eloise Lamptonová sa narodila 1. novembra v pôrodnici v austrálskom Qeenslande. Šťastní rodičia si dieťatko priniesli domov, no po niekoľkých dňoch spozorovali, že ich dcérke nie je dobre. Dieťatko len spinkalo a nechcelo papkať.  

"Lekári si najskôr mysleli, že len nechce jesť. Keď sme si ju priniesli domov, stále spala," povedala nešťastná mama denníku Daily Mail. Namiesto toho, aby dcérka priberala, za týždeň im schudla kilo.   

Lekári si začali lámať hlavu nad tým, čo sa môže diať. "Ubehlo to všetko veľmi rýchlo. Chvíľu Eloise vyzerala, že je v poriadku, odrazu nám povedali, že možno neprežije noc. Napojili ju na prístroje, ktoré prevzali všetky jej životné funkcie. Bolo to srdcervúce," opísali rodičia.

Nešťastný osud novorodeniatka: Dievčatko
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Lekári nakoniec rodičom oznámili zdrvujúcu správu. Ich dcérenka ešte v pôrodnici chytila herpes vírus, ktorý sa k nej dostal cez niekoho opar. Rodičia si mysleli, že dieťatko nakazili oni, no ich testy boli negatívne a v pôrodnici žiadnu návštevu nemali. Bábätko sa nakazilo dotykom alebo bozkom od kohokoľvek v pôrodnici, pravdepodobne od personálu.  

Nešťastný osud novorodeniatka: Dievčatko
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Statočné dievčatko s infekciou bojovalo, no nakoniec, žiaľ, prehralo. "Vybrali z nej všetky hadičky. Zomrela mi v náručí," opísala nešťastná Sarah. S manželom vychováva ešte ďalšie tri deti. Rodičia zverejnili osud svojej dcérky, aby vystríhali ostatných pred nebezpečným vírusom herpesu, ktorý netreba nikdy podceňovať, zvlášť u novorodeniatok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu