Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Merkelová zamierila do filmového štúdia spolu so Spielbergom a Hanksom

Angela Merkelová
Angela Merkelová (Zdroj: SITA)

POSTUPIM - Nemecká spolková kancelárka Angela Merkelová si dnes na pozvanie filmového štúdia Babelsberg mohla pozrieť nakrúcanie jednej zo scén nového trileru Stevena Spielberga s Tomom Hanksom v hlavnej úlohe. Snímka má zatiaľ iba pracovný názov - St. James Palace.

Kancelárka sa pri tejto príležitosti stretla aj s oboma hviezdami strieborného plátna a zvečnila sa s nimi na spoločnej fotografii. Informácie priniesla tlačová agentúra DPA. Spielbergova novinka, ktorej dej sa odohráva v období studenej vojny - v 60. rokoch v Moskve a Berlíne, je príbehom amerického pilota Francisa Garyho Powersa. Ide o muža, ktorého svojho času zostrelila sovietska protivzdušná obrana a neskôr ho po vyjednávaniach odovzdali jeho krajine práve na spomínanom moste.

Hlavným vyjednávačom americkej strany na rokovaniach s bývalým ZSSR bol vtedy advokát James B. Donovan, ktorého vo filme stvárňuje Tom Hanks. Renomovaný americký režisér Steven Spielberg nakrútil v minulosti filmy ako E.T., Jurský park, Schindlerov zoznam, Terminál, Zachráňte vojaka Ryana či Lincoln.

Nakrúcanie filmu, ktorý by mal prísť do amerických kín v októbri 2015, prebieha v súčasnosti v okolí mostu Glienicker Brücke, spájajúceho Berlín a Postupim. Na ňom svojho času dochádzalo k výmene agentov a disidentov medzi bývalými blokmi bipolárneho sveta, vrátane občanov bývalého Československa. Spielbergov štáb sa sem presunul po nakrúcaní vo filmových štúdiách Babelsberg v Postupime a vo väznici v berlínskej štvrti Hohenschönhausen. Toto väzenské zariadenie patrilo východonemeckej tajnej službe Stasi. Most by mal zostať uzavretý pre autá, cyklistov i chodcov až do pondelka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu