Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Z väzenia utiekol smrteľne chorý kriminálnik Jan Novák: VIDEO brutálnych útokov!

Jan Novák zaútočil vo večierke na vietnamského pokladníka Zobraziť galériu (2)
Jan Novák zaútočil vo večierke na vietnamského pokladníka (Zdroj: Foto: Polícia ČR)

PRAHA – Českí kriminalisti sú na nohách. Pátrajú po 44-ročnom väzňovi Janovi Novákovi, ktorý v utorok večer utiekol z nemocnice väzenskej služby. Ide o obávaného už trestaného zločinca, ktorý má za sebou niekoľko brutálnych krádeží. Česká polícia nevylúčila, že by sa mohol skrývať aj v zahraničí.

Väzeň utiekol v utorok, keď ho eskorta priviezla do krčskej nemocnice na chemoterapiu. Podľa informácií, ktoré poskytli českí policajti, nebezpečný väzeň si zmenil svoj odev. Pôvodne väzenské pyžamo vymenil za čierne teplákové nohavice, šedú kockovanú jesennú bundu a na hlave by mal mať čiernu pletenú čiapku. „Od vyhlásenia celoštátneho pátrania prijali operátori tiesňovej linky 158 desiatky poznatkov k pohybu podozrivého muža, žiadny z nich sa však nepotvrdil a pražskí policajti stále veľmi usilovne po väzňovi na úteku pátrajú,“ informovala hovorkyňa českých policajtov Jana Rösslerová a dodala, že hľadaný väzeň má o niečo dlhšie vlasy, ako je to na fotografii z marca tohto roku.  

Obávaný zločinec napadol troch ľudí počas troch hodín

Ide o obzvlášť nebezpečného muža. Dôkazom toho sú kamerové zábery z minulosti, ktoré zachytili jeho surové útoky. Vo februári tohto roka napadol počas troch hodín hneď troch ľudí, pričom všetci boli vietnamskej národnosti.

Novák vošiel do jednej z pražských večierok. Predstieral, že si chce kúpiť niekoľko fliaš alkoholu. Keď predavač otvoril pokladňu, zaútočil na neho. Päsťou ho mlátil do tváre a chcel zobrať peniaze. Mužovi sa podarilo utiecť von, začal volať o pomoc. Novák sa rýchlo vyparil bez lupu. 

Pozrite si video útoku na Vietnamca

Jan Novák útok vo večierke

Ani nie o hodinu svoj zámer zrealizoval. Tentokrát vošiel do čínskej reštaurácie, ktorá sa nachádza na tej istej ulici, kde večierka. Tam brutálne napadol a zmlátil 42-ročnú vietnamskú čašníčku. Vyrazil jej niekoľko zubov a z pokladne si odniesol 45 tisíc českých korún (1630 eur).   

Krátko na to došlo k ďalšiemu napadnutiu v Prahe. Vyhliadol si 38-ročnú ženu a začal ju sledovať. "Poškodenú najprv uchopil zozadu okolo krku a zrazil ju na zem. Potom ju schmatol za hlavu, s ktorou jej niekoľkokrát doslova udrel o chodník. Potom začal lomcovať a hádzať s celým jej telom sprava doľava, mlátiť ju hlava nehlava päsťou a kopal do nej," opísal brutálny incident hovorca pražských policajtov Tomáš Hulan. Násilník žene ukradol kabelku, kde mala dva mobilné telefóny a niekoľko tisíc českých korún v hotovosti. 

Z väzenia utiekol smrteľne
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Polícia ČR)

Ako informuje polícia, Novák sa dopustil týchto skutkov aj napriek tomu, že bol niekoľko mesiacov predtým podmienečne prepustený z väzenia. Teraz ho však sudca poslal za mreže na 8,5 roka. Z väzenia sa mu ale podarilo utiecť. Policajti po ňom intenzívne pátrajú. Kontaktovali aj zahraničných kolegov. Novák má väzby na Veľkú Britániu, kde ho už v minulosti na úteku zadržali.  
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu