Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nahnevaní Rusi: Takto sme sa nedohodli, Američania porušili medzinárodné dohovory

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Spojené štáty porušia medzinárodné dohovory a destabilizujú situáciu v prípade, ak dodajú zbrane ukrajinským vládnym silám, ktoré na východe krajiny bojujú proti separatistom. Podľa agentúry Reuters to dnes uviedlo ruské ministerstvo zahraničných vecí.

"Ak nastane zmena politiky (poskytovania iba nesmrtiacej pomoci Ukrajine), potom môžeme hovoriť o závažnom destabilizačnom faktore, ktorý môže mať vážne dôsledky na rozloženie síl v tomto regióne," povedal hovorca ruského rezortu diplomacie Alexandr Lukaševič v reakcii na vyjadrenia predstaviteľa USA Anthonyho Blinkena. 

Nominant prezidenta Baracka Obamu na post námestníka ministra zahraničných vecí Blinken sa v stredu vyjadril v prospech možnosti, aby USA poskytovali zbrane Ukrajine, ktorá bojuje proti proruským separatistom. Blinken vypovedal na kongresovom híringu v súvislosti so svojou nomináciou na úrad námestníka Johna Kerryho a uviedol, že americká administratíva by mala prehodnotiť svoju politiku neposkytovania bojovej pomoci Kyjevu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu