Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Spojené štáty zasiahla mohutná snehová búrka: Obrovské záveje, šesť mŕtvych!

Počasie v USA Zobraziť galériu (14)
Počasie v USA (Zdroj: Twitter)

WASHINGTON - Na Spojené štáty znovu udrela prudká snehová búrka, sever aj juh krajiny od utorka hlásia nízke teploty sprevádzané hustým snežením a prudkým vetrom.

Najmenej šesť ľudí v dôsledku zlého počasia už zomrelo. Na severovýchode USA sa teplota pohybuje hlboko pod nulou, dokonca aj na Floride boli teploty v noci na dnes mínus sedem stupňov Celzia.

Spojené štáty zasiahla mohutná
Zobraziť galériu (14)

Na západe štátu New York zaznamenali meteorológovia snehové záveje hlboké až dva metre, v troch mestách v blízkosti Buffala bol vyhlásený stav ohrozenia. Traja ľudia v meste Buffalo zomreli na infarkt, keď odkladali sneh k sprístupneniu svojho domu či auta. Ďalšie tri podobné úmrtia hlásia štáty New Hampshire a Michigan.

V oblasti Buffala policajti na snežných skútroch okrem iného rozvážali prikrývky a potraviny vodičom, ktorých snehová záplava uväznila na cestách. Podľa hovorcu miestnej polície išlo až o 150 vozidiel. Väčšina z nich bola dnes ráno podľa úradov už uvoľnená.

Ameriku zasiahlo mrazivé počasie.
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: SITA)

 "Bolo to ako zlý sen. Vôbec som nevedel, ako to skončí," povedal agentúre AP dvadsaťtriročný muž, ktorý vraj vo svojom aute na zasneženej ceste čakal na pomoc 20 hodín.

Ameriku zasiahlo mrazivé počasie.
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: SITA)

Uzavretých bolo kvôli snehu celkovo 215 kilometrov diaľnic. Rad štátov na juhovýchode USA postihlo počasie, ktoré je obvyklé skôr pre január alebo február. Podľa federálnej meteorologickej služby namerali mínusové teploty vo všetkých päťdesiat štátoch Únie.

 Teplotný rekord zaznamenalo mesto Milwaukee s mínus ôsmimi stupňami Celzia, teploty blízke zimným rekordom hlási tiež Alabama, Severná Karolína a Georgia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu