Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vodcu Islamského štátu vraj skosila zubatá: Dokazuje to táto FOTO!

Táto fotografia vyvolala na Twitteri poriadny rozruch! Zobraziť galériu (2)
Táto fotografia vyvolala na Twitteri poriadny rozruch! (Zdroj: YouTube)

BAGDAD - V médiách sa objavili správy, že vodca radikálnych islamistov Abu Bakr al-Baghdadi je mŕtvy alebo ťažko zranený. Poplach vyvolala fotografia, ktorá sa začala šíriť na Twitteri.

Fotografiu, ktorá by mohla prepísať dejiny Islamského štátu, zverejnil egyptský novinár Ahmed Moussa v populárnej egyptskej televíznej show v pondelok ráno so slovami: „Toto je kalif Islamského štátu!“  Moussa zároveň dodal, že úmrtie Baghdadiho bolo potvrdené vysokými irackými úradníkmi.

Chýry o Baghdadiho smrti sa začali šíriť už v sobotu po náletoch v irackej provincii Anbar. Jeden z rozhodujúcich predstaviteľov teroristického Islamského štátu vraj túto fotografiu zverejnil na Twitteri, aby poprosil svojich stúpencov o modlitby za ťažko zraneného kalifa.

Al Jazeera potvrdila, že je možné overiť správy o Baghdadim, pretože od soboty sa neukázal na verejnosti. Koaličné lietadlá, ktoré operujú proti IS v Iraku, v piatok večer pri Mosule zaútočili na kolónu obrnených vozov IS. Mal v nej byť aj vodca IS. Zdroje Al-Arábie tvrdia, že kalif bol kriticky zranený. Pentagon vo svojom vyhlásení označil útok ako súčasť tlaku vyvíjaného na celú sieť IS, ale smrť kalifa nedokáže potvrdiť.

Abu Bakr al-Baghdadi
Zobraziť galériu (2)
Abu Bakr al-Baghdadi  (Zdroj: YouTube)

Iracký minister zahraničia však pred niekoľkými dňami potvrdil, že Abu Muslim al-Turkmani, ktorý bol jedným z nástupcov kalifa, zahynul minulý piatok počas náletu konvoja neďaleko Mosulu, informoval denník Israel Hayom.

 

 

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu