Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Bláznivý kamionista: Nemec na diaľnici roky ostreľoval autá

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BERLÍN - Súd v nemeckom meste Würzburg vo štvrtok poslal 58-ročného kamionistu na desať rokov do väzenia za streľbu na okoloidúce autá. Podľa zistení prokuratúry sa muž v uplynulých šiestich rokoch dopustil stoviek útokov, ktorými spôsobil škody na zdraví i majetku.

Muža okrem iného uznali vinným zo štyroch pokusov o vraždu, spôsobenia vážnych škôd na zdraví a nebezpečného vedenia vozidla. Vodič, ktorému dali nemecké médiá prezývku Diaľničný strelec, okrem iného spôsobil jednej z obetí strelné poranenie krku a poškodil stovky vozidiel.

Muž, ktorého prokuratúra označila za frustrovaného a ľudí neznášajúceho samotára, chcel údajne iných vodičov trestať za zlé šoférovanie. Prekážala mu podľa jeho slov aj hustá premávka, no údajne nechcel nikomu ublížiť. Chytili ho až júni 2013 vďaka rozboru záberov z kamier na diaľniciach. V čase zadržania našli v jeho aute dve zbrane a stovky nábojov. Údajne pochádzali z vlastnej výroby, rovnako ako tlmiče. Würzburský sudca skonštatoval, že trest je prísny, lebo ľudia nesmú brať zákon do vlastných rúk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu