Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

V Rakúsku zatkli len 14 ročného teroristu z Turecka

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VIEDEŇ - V dolnorakúskom Sankt Pöltene obvinili 14-ročného mladíka z terorizmu. Podozrivého sympatizanta extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) zadržali v utorok popoludní a umiestnili do väzby. Informovala o tom dnes agentúra APA.

Štátny úrad pre ochranu ústavy začal trestné stíhanie v prípade 14-ročného tínedžera, ktorého obvinili z členstva v teroristickej skupine. V súčasnej dobe prípad vyšetruje polícia a štátny prokurátor. O samovražednom útoku žiak podľa vyšetrovateľov neuvažoval. Neplnoletý obyvateľ dolnorakúskej metropoly mal v pláne odlet do Sýrie, kde sa chcel pripojiť k bojovníkom IS. O svojich plánoch sa vyjadroval verejne.

Podozrivý je tureckým občanom, posledných osem rokov však žije v Rakúsku. Polícia ho vyšetruje od začiatku októbra. Zamerali sa na neho po tom, ako značne zradikalizoval svoje vyjadrenia. Chlapec sa na internete údajne aktívne snažil spojiť s ďalšími džihádistami a hľadal napojenie na činné teroristické skupiny. Podľa rakúskych médií mal tiež plánovať útok na viedenskú vlakovú stanicu Westbanhof. Na internete sa mal snažiť dopátrať k návodu na výrobu bomby, aby mohol vyhodiť stanicu do povetria. Doteraz sa mu podľa vyšetrovateľa nepodarilo vyrobiť žiadne výbušné zariadenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu