Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kremeľ prvýkrát prehovoril o Putinovej rakovine: Nech im jazyk odpadne!

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Hovorca moskovského Kremľa Dmitrij Peskov poprel dnes správy viacerých zahraničných médií, že ruský prezident Vladimir Putin je ťažko chorý.

"Toho sa nedočkajú. Nech im jazyk odpadne. Všetko je v poriadku," reagoval Peskov podľa agentúry TASS veľmi stručne na správy amerických bulvárnych novín, ale aj denníka New York Times (NYT), že Putin má rakovinu a zostávajú mu už len tri roky života.V Bielorusku a Poľsku údajne už niekoľko mesiacov kolujú správy, že Putin má rakovinu miechy. Americký denník však informoval o rakovine pankreasu, čo je jedno z najagresívnejších onkologických ochorení.

S odvolaním sa na svoje zdroje New York Times spresnili, že Putina údajne liečil 84-ročný lekár z východného Nemecka, s ktorým sa zoznámil, keď pôsobil ako agent sovietskej tajnej služby v Drážďanoch. Lekár vraj na ruskom prezidentovi vyskúšal niekoľko terapií vrátane liečby steroidmi, ktorá sa u Putina prejavila badateľným opuchom tváre. Lekár údajne medzičasom liečbu zastavil, vrátil sa do Nemecka a do Ruska už prísť nemieni, a to z bezpečnostných dôvodov. 

Zdroje denníka New York Times tvrdili, že Putinovi zostávajú už len tri roky života. S tým podľa nich súvisí aj jeho politika voči Ukrajine - údajne sa rozhodol zapísať sa do dejín ako prezident, ktorý sa zaslúžil o rozšírenie ruského územia, a ocitnúť sa tak po boku významným vládcov ako cár Peter I. alebo diktátor Josif Stalin. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu